Amazon introduceert Kindle voor iPhone

De eerdere geruchten blijken waar: Amazon heeft vannacht een Kindle-applicatie voor de iPhone uitgebracht. Daarmee komen 250.000 boeken binnen handbereik van lezers over de hele wereld, ook in landen waar de Kindle niet te koop is.

Kindle for iPhoneDe eerdere geruchten blijken waar: Amazon heeft vannacht een Kindle-applicatie voor de iPhone uitgebracht in de Amerikaanse App Store. Daarmee komen 250.000 boeken binnen handbereik van lezers over de hele wereld, ook in landen waar de Kindle niet te koop is. De applicatie is gratis te downloaden uit de App Store, maar voor de boeken moet worden betaald: gemiddeld zo’n $10 per boek. Met Kindle for iPhone krijg je toegang tot alle Kindle-ebooks in je Amazon-account. Je kunt ze downloaden naar je iPhone en later offline lezen.


De applicatie onthoudt waar je in een boek bent gebleven. Op dit moment is het alleen mogelijk om boeken te lezen en geen digitale kranten en tijdschriften. Je kunt ook niet direct vanuit de applicatie nieuwe boeken aanschaffen. Dat kan wel vanaf de Kindle, of rechtstreeks vanaf de website van Amazon. Om je boeken vervolgens naar de applicatie te downloaden is het invoeren van je Amazon-accountgegevens voldoende.

Je kunt het eerste hoofdstuk van een boek gratis lezen. Daarna betaal je voor de rest van het boek. Reeds gekochte boeken voor de Kindle kun je ook op de iPhone lezen. Een doorbraak is de applicatie niet, want eReader bracht al een soortgelijke applicatie met betaalde (recente) boeken voor de iPhone uit. Amazon kan zich onderscheiden door het veel grotere aanbod.

Kindle for iPhone

Kindle for iPhone is op dit moment – net als de eerder uitgebrachte Amazon-shoppingapplicatie – alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store. Wil je de echte Kindle kopen: die kost $359 en is alleen in de VS te bestellen. De Nederlandse early adopters Henk van Ess en Vincent Everts hadden er eentje besteld en kregen ‘m vorige week toegestuurd (zie filmpje hieronder). Amazon zegt dat het al maanden aan de software werkt en ziet als een manier om meer mensen aan de Kindle te krijgen. Bijzonder aan de iPhone-applicatie is dat je ook afbeeldingen in kleur kunt zien, terwijl de Kindle zelf alleen grijstinten kan tonen. Bij ZDNet is een screenshot-gallery te zien van de applicatie.

Installeren: Kindle for iPhone (gratis, alleen Amerikaanse App Store)

Click here to display content from blip.tv

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.