Van Nederlandse bodem: Pdf+ voor iPhone uitgebracht

Pdf+ is een nieuwe applicatie om pdf-bestanden op de iPhone en iPod touch te lezen. Het is gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar mBrain Software.

Zoekfunctie.Steeds meer ontwikkelaars maken de overstap van andere mobiele platformen naar de iPhone. En waarom ook niet? Er zijn veel gebruikers, die ook nog eens bereid zijn om applicaties te installeren. Pdf+ is een pdf-lezer die al beschikbaar was voor het Symbian-platform. Vanaf vandaag is de applicatie ook in de App Store te vinden, in een versie voor iPhone en iPod touch. De applicatie van mBrain Software biedt alle gebruikelijke functies van een pdf-lezer, zoals het tonen van de opgegeven bladzijde, zoeken, zoomen, bladwijzers en koppelingen.


Met knoppen op het scherm krijg je toegang tot veelgebruikte functies. De iPhone-interface wordt volop gebruikt: je kunt pinchen, swipen en sleepbewegingen maken. Pdf+ onthoudt welk document of welke map getoond werd op het moment van afsluiten en deze bij het opstarten weer openen. Documenten voorzien van wachtwoord worden ook ondersteund.

Met de Pdf+ File Manager kun je nieuwe mappen aanmaken of bestaande mappen en documenten verwijderen of hernoemen. Een andere component is Pdf+ Web Server, waarmee je via de webbrowser pdf-documenten kunt uploaden naar de iPhone.

Pdf+ is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans.

Meer info: mBrain Software
Installeren: Pdf+ (€2,39)

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 maart 2009 om 21:51
Onderwerp
Categorie
Diensten

Pdf

Pdf is een populair formaat voor bestanden en documenten, omdat de opmaak altijd hetzelfde is. Pdf's zijn niet bewerkbare documenten, bijvoorbeeld handig voor handleidingen, digitale boeken en meer. Je kunt vanaf de iPhone, iPad en Mac wel eenvoudig aantekeningen maken op pdf's. Op de Mac is de app Voorvertoning de tool waarmee je pdf's opent en annoteert. Ontdek wat je allemaal met pdf kunt doen op je iPhone, iPad en Mac!

Pdf

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.