Nieuwe ebooksite van Random House: Suvudu

Uitgeverij Random House heeft onder de naam Suvudu een nieuwe website met gratis content geopend. Maar de boeken zijn alleen van het genre fantasy/science fiction.

suvuduRandom House had de lancering van de nieuwe website Suvudu niet slechter kunnen kiezen: net op het moment dat de Kindle-applicatie voor de iPhone uitkwam, werd een nieuwe ebooksite gelanceerd. Suvudu is de naam en de boeken zijn te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ze bijvoorbeeld met de pas verschenen applicatie Pdf+ lezen op de iPhone. Maar het aanbod is niet zo heel bijzonder: eigenlijk alleen science fiction en fantasy-boeken. De deskundigen van TeleRead zeggen dat de keuze voor PDF laat zien dat Random House geen enkele kennis heeft van de ebook-markt (over de DRM van Kindle waren ze trouwens ook niet te spreken).


De website start met de volgende boeken:

  • His Majesty’s Dragon, door Naomi Novik
  • Assassin’s Apprentice, door Robin Hobb
  • Settling Accounts: Return Engagement, door Harry Turtledove
  • Red Mars, door Kim Stanley Robinson
  • Blood Engines, door T.A. Pratt

De site is bedoeld om nieuwe lezers te lokken voor de fantasy/sf-series die Random House op de markt brengt. Op regelmatige basis komen er nieuwe boeken bij. Op de planning staan bijvoorbeeld Terry Brooks’s ‘Magic Kingdom for Sale—Sold!’ en Elizabeth Moon’s ‘Trading in Danger’.

Meer info: Suvudu

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.