Losse iPhone extreem duur: 945 euro bij Amazon Frankrijk

Amazon Frankrijk heeft de losse iPhone zonder abonnement in de winkel gezet. De telefoon is echter extreem duur in vergelijking met een toestel met abonnement: 945 euro.

Apple moet de iPhone in Frankrijk ook zonder abonnement aanbieden; dat is een wettelijke voorwaarde waarover de afgelopen weken al vaker is geschreven. Maar als je dan ziet hoeveel de iPhone zonder abonnement moet kosten, besef je dat de inkooproute via de VS nog steeds interessant is. Amazon Frankrijk heeft de 8GB iPhone nu op de website gezet: voor 945 euro per kun je een voorbestelling plaatsen. Binnen 1 tot 3 weken heb je ‘m dan in huis. Makkelijk vanuit je luie stoel bestellen? Toch niet: de iPhone mag alleen naar Frankrijk en Monaco worden verstuurd.


De iPhone is op deze pagina van Amazon Frankrijk te zien. De hoge prijs moet het verlies gedeeltelijk goedmaken, dat Apple misloopt als je geen standaard Orange-contract afsluit. Het verschil is behoorlijk: de prijs is ruim driemaal hoger dan een losse iPhone in de VS (279 euro). Maar dan kun je tenminste wel met een gerust geweten een iPhone kopen, zonder het gevoel dat je de operator tekort doet (ahum).

Het moederbedrijf van Orange, France Telecom, was afgelopen week ook nog in het nieuws. Ze moeten van het Europese Hof van Justitie ongeveer 1 miljard euro aan illegale staatssteun terugbetalen. France Telecom schijnt ten onrechte gebruik te hebben gemaakt van een uitzonderingsregel op de vennootschapsbelasting.

Amazon

Amazon is al een tijdje actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals, hoe je via Amazon Prime profiteert van extra voordeel en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Daarnaast kun je gebruik maken van gratis verzending als je lid wordt van Amazon Prime. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.