iTunes-lek maakt downloaden van nieuwe muziekalbums mogelijk

Een lek in iTunes maakt het mogelijk om muziekalbums, die Apple als gratis stream aanbiedt, te downloaden.

iTunesDoor een lek in de manier waarop Apple iTunes-streams beveiligt, blijkt het kinderlijk eenvoudig om volledige muziekalbums te downloaden, die Apple als gratis stream aanbiedt. Dat ontdekte 9to5Mac. Volgens de site is het met speciale software mogelijk om de exacte link naar de stream te achterhalen, waarna de volledige stream als onbeveiligd mp4-bestand gedownload kan worden.

Begin deze week bood Apple in de iTunes Store een livestream aan van het nieuwe album “Random Access Memories” van Daft Punk, die opvallend genoeg rond dezelfde tijd ook al via andere (niet-legale) kanalen opdook. Kanttekening daarbij is wel dat de iTunes-stream een kwaliteit van 256 kbps heeft en het vroegtijdig ‘uitgelekte’ album slechts 192 kbps. Naast Daft Punk worden ook albums van onder meer David Bowie en Justin Timberlake worden als preview-stream aangeboden en kunnen op dezelfde manier gedownload worden.

Spotify kampte al eerder met een soortgelijk probleem. Door een beveiligingsprobleem in de webplayer van de dienst konden met een simpele extensie voor Google’s Chrome-browser muzieknummers (en daarmee ook volledige albums) gedownload worden. Het iTunes-lek werkt alleen bij albums waarvoor gratis preview-streams worden aangeboden.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.