‘Mobiel internet Nederland het duurste van Europa’

Nederland is het duurste land binnen Europa wat betreft mobiel internet, aldus een onderzoek van het Finse Rewheel.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Europese UnieNederland is het duurste land wat betreft mobiel internet in Europa. Dit blijkt uit een onderzoek van het Finse onderzoeksbureau Rewheel. Wij betalen voor één gigabyte €8,50, een bedrag dat veel hoger ligt dan in veel andere landen. Ook in België, Spanje, Duitsland en Frankrijk liggen de prijzen vergeleken met andere Europese landen vrij hoog.


Estland is het goedkoopste land wat betreft mobiel internet: daar kost een gigabyte je ongeveer 50 eurocent. Het onderzoek spreekt over andere progressieve markten, waaronder Finland en Denemarken, waar de prijs tot 14 keer lager is dan hier in Nederland. In Zweden, Roemenië, Polen en Oostenrijk ligt de prijs rond 1 euro.

Rewheel vermoedt dat de hoge prijs te wijten is aan een niet te competitieve markt in Nederland en de andere dure landen. Het volledige onderzoek is aangeboden bij de Europese Commissie en bevat ook een aantal mogelijke oplossingen voor de hoge prijzen in Nederland en België. Zo zouden deze landen bijvoorbeeld een minimum aantal providers verplicht kunnen stellen, om zo meer concurrentie te kweken.

Prijs per gigabyte europa

Via Tweakers.

Reacties: 40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.