Tweetie-update geweigerd wegens scheldwoord

De update van Twitter-applicatie Tweetie is door Apple geweigerd doordat de lijst met trends een scheldwoord bevatte. Nogal vreemd, omdat deze lijst user generated is en ook continu wijzigt. Nog vreemder is dat andere Twitter-applicaties die nog wel in de App Store zijn ook dit woord bevatten.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

tweetieHet moet niet gekker worden! Tweetie 1.3 [review] is in de App Store geweigerd doordat er in de trends een scheldwoord stond, namelijk ‘#FuckItList’. Trends zijn veelgebruikte termen op Twitter, een website waar je in 140 tekens vertelt wat je aan het doen bent. Het vreemde aan deze weigering is dat trends user generated zijn en continu veranderen. Het zijn dus de gebruikers die uiteindelijk met zijn allen bepalen wat er in deze lijst komt te staan, doordat deze lijst gevormd wordt door de woorden in hun tweets (berichten). De maker van de applicatie heeft er geen invloed op.

De ontwikkelaar van Tweetie heeft via Twitter doorgegeven dat hij de applicatie opnieuw opgestuurd heeft. Ook is er een mailtje naar Apple gegaan met screenshots van trends van vier andere Twitter-applicaties, die waarschijnlijk dezelfde trend bevatten.


‘#FuckItList’ staat nu in ieder geval niet meer tussen het lijstje met trends, dus hopelijk heeft Apple dit keer geen bezwaar, al moet je dat met Apple’s beoordelingensysteem altijd maar afwachten

De oorspronkelijke berichten op de Twitter-pagina van Atebits:

You all ready to be pissed? Tweetie 1.3 rejected. Because there’s an offensive word in the TRENDS – http://twitpic.com/1zbcs

And no, for those asking i WILL NOT censor anything in Tweetie. Resubmitting with the same binary now.

Resubmitted 1.3. Emailing Apple back now with a screenshot of “trends” from 4 other Twitter apps live on the App Store today.

Via: Twitter.com/Atebits
Tipgevers: Maarten, Eric en Diederick

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 april 2012 om 23:33
Categorie
Diensten

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.