Navigatiesoftware van Sygic ingediend bij App Store

Sygic kondigde gisteren aan dat ze als eerste navigatiesoftware bij de App Store hebben ingediend. De software gaat 79 euro kosten, maar komt waarschijnlijk nog niet direct beschikbaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone sygicGisteren heeft Apple turn-by-turn navigatie aangekondigd: ontwikkelaars krijgen toegang tot de ontwikkelbibliotheek (Core Location API) die nodig is om afslagsgewijze navigatie met gesproken instructies mogelijk te maken. Veel mensen kijken nu verwachtingsvol naar TomTom, die vorig jaar al beweerde een werkende oplossing te hebben, maar de eerste navigatiesoftware zal waarschijnlijk van Sygic zijn. Het Slowaakse bedrijf liet op Mobile World Congress en op de CeBIT al een werkende navigatie-oplossing zien, niet wetende of Apple zoiets ooit zou goedkeuren. Vlak voordat Apple de nieuwe functies in iPhone OS 3.0 aankondigde liet Sygic weten dat ze hun navigatiesoftware bij de App Store hebben ingediend.


Dat blijkt uit een persbericht die Sygic gisteren rondstuurde (helaas was de timing daarvan wat onhandig, zo vlak voor het Apple-evenement). Sygic Mobile 2009 is volledig aangepast voor de iPhone 3G en past zich aan de stand van je toestel aan: het is dus in portret- en landschapsweergave te gebruiken. Apple introduceerde gisteren de afkorting B.Y.O.M. (Bring Your Own Maps), maar daar is Sygic al op voorbereid: ze hebben een licentie op de kaarten van Tele Atlas, een dochterbedrijf van TomTom. De kaarten omvatten alle West-Europese landen, waaronder Scandinavië, Malta en een groot deel van Oost-Europa. Er komen ook versies voor Rusland, Noord Amerika, Zuidoost Azië, Zuid Amerika en het Midden Oosten. In de loop van 2009 komt er ook dekking voor India en China. Het pakket gaat €79 kosten voor de Europa-versie en $79 voor de Noord Amerika-versie. Er zitten meer dan 70 POI-categorieën in, die verder gaan dan het standaard lijstje van hotels en restaurants, maar ook pretparken, stranden, bergtoppen en toeristische informatiecentra omvatten. De spraakgestuurde navigatie is beschikbaar in meer dan 20 talen. Nederlands is daar ongetwijfeld bij.

Er is nog één klein probleempje: Sygic mag dan de navigatiesoftware bij de App Store hebben ingediend en heeft al eerder laten zien dat de navigatiesoftware ook gewoon op iPhone OS 2.x draait, maar Apple zal de nieuwe navigatiemogelijkheden pas toestaan als iPhone OS 3.0 beschikbaar is en dat zal nog een paar maanden duren. Intussen hebben andere navigatiebedrijven tijd genoeg om ook software te ontwikkelen en bij Apple in te dienen.

Meer info: Sygic

Reacties: 66 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.