iOS in the Car (CarPlay): iPhone-toepassing voor in de auto

CarPlay (iOS in the Car) is een iPhone-toepassing die kan verbinden met audio- en videosystemen in de auto, om zo navigatie, muziek en Siri te regelen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WWDC iPhone iOS in the CarApple heeft iOS in the Car onthuld (inmiddels omgedoopt tot CarPlay): een manier waarop je het vernuft van de iPhone in het entertainmentsysteem van je auto kan krijgen. Dankzij de iPhone-app kan je op die manier toepassingen als Siri en Apple Maps activeren vanuit je iPhone en ze weergeven op het systeem van je auto. Honda, Mercedes, Nissan, Ferrari, Chevrolet, Infiniti, Hyundai, Kia, Opel, Jaguar en meer merken gaan de ondersteuning bieden vanaf 2014.


De CarPlay-toepassing zorgt er voor dat je berichten voorgelezen kan krijgen, telefoongesprekken kan opnemen en kan starten vanuit de auto. Met iTunes in the Car kun je luisteren naar muziek van de muziekspeler op de iPhone. De functie kan zelfs meerdere iOS-functies tegelijk aan in het entertainmentsysteem. Een telefoontje komt ook door als je navigatie gebruikt en zo kan je al rijdend een bericht laten voorlezen en beantwoorden.

CarPlay is een nieuwe functie van iOS 7, dat op de WWDC 2013 is onthuld. Dat het zo lang duurt voordat de functies beschikbaar komen, heeft ermee te maken dat veel autofabrikanten al lang met modellen voor volgend jaar bezig zijn. Bij sommige fabrikanten kan het daardoor nog wel iets langer duren.

iOS in the Car iPhone

Lees ook ons Dossier CarPlay.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.