Bang en Olufsen Beoplay H9i

Draadloze hoofdtelefoons voor je iPhone en iPad

De beste alternatieven voor AirPods Max
Apple heeft de AirPods Max en diverse hoofdtelefoons van Beats in het assortiment, maar er zijn nog veel meer opties. In deze round-up kijken we naar draadloze koptelefoons die ideaal zijn voor Apple-gebruikers. Handig voor op reis of om thuis op de bank lekker muziek te luisteren of een film te kijken!

Draadloze koptelefoons voor je iPhone

Nu Apple de AirPods Max heeft onthuld, vraag je je misschien af of dit de juiste koptelefoon voor jou is. Misschien zijn er betere alternatieven.

Als je vaak onderweg bent is het wel zo prettig om jezelf te omringen met muziek, podcasts en audioboeken. Al was het alleen maar om je even af te sluiten van het gekwebbel van andere mensen. We hebben daarom populaire hoofdtelefoons in verschillende prijsklassen op een rijtje gezet. Ze bevatten vaak speciale functies voor je iPhone. We claimen niet dat dit de ‘beste’ zijn, maar ze worden in hun prijsklasse wel goed gewaardeerd door gebruikers.

Spring meteen naar je favoriete merk:

Apple AirPods Max

AirPods Max is de high-end hoofdtelefoon van Apple. Deze concurreert met andere wat duurdere hoofdtelefoons zoals de Sony WH-1000XM4/1000XM5 en de Bose 700. Het verschil is uiteraard dat Apple’s over-ear hoofdtelefoon nauw samenwerkt met al je andere Apple-producten zoals iPhones, iPads en Macs. Je krijgt ook functies zoals ruimtelijke audio (spatial audio), automatisch wisselen van apparaat en commando’s geven met Hé Siri.

AirPods Max heeft magnetische oorschelpen, die verwisselbaar zijn. Je kunt dus van kleur wisselen, afhankelijk van je stemming of outfit. De oorkussens kosten €79 per set en zijn los verkrijgbaar. AirPods Max onderscheidt zich verder door het draagcomfort en de flexibele constructie, die dankzij het stalen frame toch stevig is. In elke oorschelp zit een H1-audiochip voor computational audio. En met de Transparantiemodus kun je tijdens het genieten van muziek toch horen wat er om je heen gebeurt.

Lees meer over de AirPods Max in ons uitgebreide overzicht. In de verpakking vind je de hoofdtelefoon, een Smart Case en een Lightning-naar-USB-C-kabel. Een stroomadapter en 3,5mm-kabel wordt niet meegeleverd.

AirPods Max kleuren

De AirPods Max hoofdtelefoon is vanaf 15 december verkrijgbaar in Nederland, België en talloze andere landen. Je kunt kiezen uit vijf kleuren: spacegrijs, zilver, hemelsblauw, groen en roze. Momenteel vind je de koptelefoon in de Apple Store en in enkele andere winkels.

Bose 700 Noise Cancelling Headphones

Bose 700 Noise Cancelling Headphones is de opvolger van de populaire QuietComfort-serie. Deze heeft een geheel nieuw uiterlijk gekregen in vergelijking met zijn voorgangers. Ook is micro-USB vervangen door een USB-C aansluiting en bestaat de behuizing uit meer staal en minder plastic. Je hebt wat meer opties wat ruisonderdrukking betreft. De bediening gaat vooral via aanrakingen van de oorschelpen in plaats van met fysieke knoppen. Ook kun je Google Assistent en Amazon Alexa gebruiken voor spraakopdrachten.

BOSE 700

Noise cancelling is de belangrijkste functie op deze hoofdtelefoons. Je kunt dit nu op 11 standen instellen. Er is bovendien ondersteuning voor de augmented reality-dienst Bose AR, waarmee AR-beelden kunnen worden gekoppeld met geluid. De accu gaat ongeveer 20 uur mee. Snelladen wordt ook ondersteund: als je 15 minuten oplaadt kun je weer 3,5 uur luisteren. De vier microfoons onderscheiden je stem van achtergrondgeluiden, zodat laatstgenoemde kunnen worden weggefilterd. koppeling gemaakt kan worden tussen geluid en ar-beelden.

De Bose 700 is te koop in zwart, grijs en een speciale kleur donkerblauw.

Bose QuietComfort 35 II

We schreven al eens een Bose QuietComfort 35 review en kochten daarna ook de opvolger, omdat ‘ie zo goed beviel. De QuietComfort 35 en 35 II zijn van hetzelfde materiaal gemaakt en bieden dezelfde audiokwaliteit. Het enige verschil is dat er bij het nieuwste model een knop op zit voor digitale assistenten. Ze beschikken beide over ruisonderdrukking en een batterij die tot twintig uur meegaat.

Bose QC 35 II

De Bose QuietComfort 35 II kan via Bluetooth, NFC en de Bose Connect-app (link) aan je iPhone of iPad gekoppeld worden. Die app is vooral handig als je meerdere Apple-toestellen wilt gebruiken, want zo kan je makkelijk wisselen tussen de verbonden devices. Als je batterij leeg is en je wilt toch nog muziek blijven luisteren, dan is er een kabeltje meegeleverd. De Quiet Comfort 35 II heeft een paar knoppen, waarmee je kan bellen, binnenkomende gesprekken opnemen en ook verbreken. De hoofdtelefoon is verkrijgbaar in zwart en grijs. Soms kun je ook nog een limited edition in roségoud of blauw aantreffen, maar deze zijn wat moeilijker te vinden en maar zelden in de aanbieding.

Bekijk ook

Review: Bose QuietComfort 35, de beste noise cancelling is nu draadloos

De Bose QuietComfort 35 is Bose's eerste draadloze hoofdtelefoon met noise cancelling. Lees onze ervaringen in de review: op welke punten blinkt de QC35 uit?

Sony WH-1000XM4

De Sony WH-1000XM4 wordt volgens velen beschouwd als dé beste noise cancelling-hoofdtelefoon die je momenteel kunt kopen. Het model verscheen zomer 2020 en biedt sublieme ruisonderdrukking. Ten opzichte van de Sony WH-1000XM3 die we hieronder bespreken is de WH-1000XM4 op een paar punten vernieuwd. De ruisonderdrukking en de audiokwaliteit zijn allebei verbeterd. Dit nieuwe model kan met twee apparaten tegelijk verbonden zijn en heeft een bewegingssensor die merkt wanneer je een oorschelp optilt om naar omgevingsgeluiden te luisteren. Er zitten nog meer trucjes in: zo kun je je hand op de oorschelp leggen om de muziek te pauzeren.

Sony WH-1000XM4 hoofdtelefoon

De accuduur van 30 uur en het draagcomfort zijn hetzelfde gebleven. Als je beide hoofdtelefoons naast elkaar legt zul je goed moeten zoeken naar de verschillen, omdat de kleuren en het design hetzelfde zijn. Dat design is onopvallend, als je het vergelijkt met Apple’s hoofdtelefoon. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart of zilver, waarbij de laatstgenoemde kleur wat meer naar beige neigt.

Sony WH-1000XM3

Sony is de directe concurrent van de Apple AirPods Max en de Bose high-end hoofdtelefoons. De Sony-hoofdtelefoons worden dan ook geroemd om hun geluidskwaliteit. Zoek je een hoofdtelefoon met een understated design en vind je de nieuwste XM4 van Sony wat te prijzig, dan kun je ook kiezen voor de XM3. De batterijduur is uitstekend: 30 uur met geluidsonderdrukking aan en 38 uur als je zonder ruisonderdrukking luistert.

Sony WH1000XM3 Wireless Noise Cancelling hoofdtelefoon

Je bedient de hoofdtelefoon via aanraakbewegingen op de oorschelpen. Via de Sony Connect-app (link) kun je via Smart Listening onder andere de sterkte van de noise cancelling aanpassen. Het frequentiebereik van de Sony WH-1000XM3 is 4 tot 40.000 Hertz.

Bang & Olufsen Beoplay H9i en H9

Bij Bang & Olufsen kun je kiezen uit meerdere uitvoeringen van de Beoplay H9 hoofdtelefoon. De derde generatie H9 (2019) verscheen een jaar na de H9i (2018).

Het ontwerp van de derde generatie H9 verschilt niet zoveel van de H9i: de grootte en het gewicht zijn hetzelfde, met slechts een paar kleine aanpassingen aan de oorkussens. Daardoor is er meer ruimte voor je oren. De hoofdband op het nieuwere model is ook wat beter gevuld. Wat je kunt verwachten is een uitstekende geluidskwaliteit, heerlijk draagcomfort en een goede bouwkwaliteit. Ook de batterij is enorm verbeterd. Deze hoofdtelefoon is ook bij lange luistersessies comfortabel te dragen. De subtiele ruisonderdrukking werkt uitstekend, al is het niet zo krachtig als bij de concurrentie. Deze hoofdtelefoon heeft een aluminium frame dat met stof is bekleed en met leer gevoerde oorschelpen. De muziek stopt automatisch als je de hoofdtelefoon af doet. Verder zit er Google Assistent-spraakbesturing op en kun je met touch op de rechter oorschelp de functies bedienen.

Bang & Olufsen Beoplay H9i

Qua hipheid steekt de Bang & Olufsen Beoplay H9i er wat ons betreft echt uit. Vooral de beige uitvoering met de leren band en de metalic-look van de oorschelpen zorgen ervoor dat je op straat echt opvalt. Verder is ook deze hoofdtelefoon te bedienen via aanraking op de rechteroorschelp, waarmee je het volume regelt of naar het volgende nummer gaat. Alleen wat de batterijduur betreft scoort de hoofdtelefoon wat minder dan de rest. Je kunt tot 18 uur luisteren voordat je hem weer aan je oplader moet hangen. Ook is hij niet in elkaar te klappen, zodat hij veel ruimte inneemt als je hem in je tas doet.

Sennheiser Momentum 3 en 4

Bij Sennheiser raden we de Momentum 3 en 4 aan. Beide zijn heel erg verschillend: zo heeft de Momentum 3 een gebruiksduur van 16 uur, terwijl je met de Momentum 4 maar liefst 60 uur (!) vooruit kan! Ook qua uiterlijk is er groot verschil.

De Sennheiser Momentum 4 heeft een nieuw design met een simpeler uiterlijk. De nieuwe versie is van kunststof, bekleed met dik gewatteerd materiaal dat het draagcomfort vergroot. Er zit actieve ruisonderdrukking in en een touchpad voor bedienen van de muziek, spraakfuncties en bellen. Als je de hoofdtelefoon af doet, stopt meteen de muziek en gaat verder als hij weer wordt opgezet. Dit model heeft een adviesprijs van 350 euro.

Sennheiser Momentum 4

De Momentum 3 is het eerdere model. Deze oogt wat luxer door het gebruik van metalen beugels en leer. De actieve ruisonderdrukking is erg effectief en qua bediening is ook aan alles gedacht. De enige reden waarom we deze zouden afraden is de wat kortere batterijduur van 17 uur. De concurrentie doet het net iets beter en de hierboven besproken Momentum 4 doet het nóg beter. Op het gebied van audio is deze hoofdtelefoon nog verder verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers, met levendig geluid.

Sennheiser HD 4.50 BTNC

Vind je de Sennheiser Momentum Wireless iets te duur, dan kun je bij dezelfde fabrikant ook een goedkopere noise cancelling-hoofdtelefoon vinden. De HD 4.50 BTNC heeft NoiseGardTM-ruisonderdrukking, werkt draadloos met Bluetooth 4.0 en heeft ook aptX-ondersteuning voor echt hifi-geluid vanaf je Mac. Met NFC kun je snel verbinden met compatibele apparaten. Je kunt er ook mee bellen, dankzij de geïntegreerde microfoon.

Sennheiser HD 4.50 BTNC

De batterijduur is 19 uur, maar je kunt het oprekken tot 25 uur als je NoiseGard uitschakelt. Wel zeggen gebruikers dat het draagcomfort iets minder is dan bij de duurdere modellen.

Bowers & Wilkins PX7

Zoek je een wat luxere hoofdtelefoon met ruisonderdrukking die ook nog eens draadloos is, dan is Bowers & Wilkins jouw merk. De oorschelpen zijn van de beste kwaliteit leer gemaakt en de fabrikant heeft echt geprobeerd om zo luxe mogelijke materialen te gebruiken. Qua uiterlijk scoort deze hoog, maar ook wat draagcomfort hou je ze graag nog wat langer op je hoofd. Minpuntje is dat ze minder goed invouwen dan andere merken. Er zitten drie niveau’s van ruisonderdrukking in en het geluid zelf is levendig en vol.

Bowers Wilkins PX7

De muziek stopt op het moment dat je de koptelefoon af doet of de oorschelp optilt. Met een accuduur van 30 uur verslaat de PX7 de AirPods Max van Apple. Hij is bovendien spatwater- en stofbestendig. Met de bijbehorende app kun je allerlei instellingen tweaken.

Beats Solo Pro

In 2006 werd Beats opgericht door rapper Dr. Dre en platenbaas Jimmy Iovine, om bijna tien jaar later overgenomen te worden door Apple. Wat je er ook van vindt: het merk maakt degelijke hoofdtelefoons voor redelijke prijzen. Soms zitten er ook wat duurdere modellen tussen, waaronder de Studio3 en de Solo Pro. Dit laatstgenoemde model heeft twee kenmerkende eigenschappen: het is on-ear (terwijl de meeste over-ear zijn) en je laadt op via Lightning.

Beats Solo Pro opladen

Het geluid is in orde en goed gebalanceerd, als je tenminste van Beats houdt. De ruisonderdrukking is ook prima. Het product voelt bovendien lekker stevig aan, als je ze in de hand houdt. Op je hoofd zitten ze echter vrij strak, dus eerder bedoeld voor kleinere hoofden. Grootste pluspunt bij de Beats-producten is natuurlijk de bas en het feit dat je ze in talloze kleuren kunt kopen, waaronder een mooie diepblauwe kleur.

Beats Studio3

Het high-end model in de Beats-lijn is de Studio3 en dateert alweer uit 2017. Sindsdien zijn er meerdere kleuren uitgekomen, soms zelfs vernoemd naar beroemde voetballers. Dit is dan ook de beste keuze als je indruk wilt maken op je voetbalmaten. De vernieuwde Beats Studio-hoofdtelefoon verscheen drie jaar na zijn voorganger en heeft als belangrijkste toevoeging de W1-chip. Bij de AirPods is Apple echter alweer overgestapt naar de H1-chip.

Beats Studio3 Wireless voor iPhone en Mac.

Dezelfde W1-chip vind je ook in de Beats Solo3, Powerbeats3 en BeatsX. Met ruisonderdrukking aan gaat de koptelefoon zo’n 22 uur mee. Zonder deze functie tik je de 40 uur aan. De vernieuwde vorm van noise-cancelling wordt door Beats de Pure Adaptive Noise Canceling genoemd. Op de oorschelp van de microfoon kun je de ruisonderdrukking uitschakelen door twee keer op de powerknop te tikken. Ook zijn er knoppen om de muziek te regelen, kun je ermee bellen en Siri activeren. In tien minuten opladen kun je de koptelefoon weer drie uur gebruiken. Gek genoeg wordt er nog wel gebruikgemaakt van microUSB in plaats van Lightning of USB-C.


Hoofdtelefoons steeds vaker zonder kabel

De echte audiofiel koopt nog steeds een koptelefoon met kabel, zodat er zo weinig mogelijk vervorming optreedt. Maar onder gewone gebruikers is duidelijk de opkomst van de draadloze hoofdtelefoon te zien. Dat komt omdat een kabel hinderlijk in de weg kan zitten als je bijvoorbeeld met je handen beweegt. Het zal ook niet de eerste keer zijn dat iemand achter een deurklink of knop blijft haken, waardoor je iPhone zomaar op de grond kan vallen. Als je vaak in grote mensenmassa’s loopt, dan kan een koptelefoon met kabel helemaal onhandig zijn, want iemand kan opeens achter je kabel blijven hangen.

We hebben daarom in dit overzicht extra aandacht besteed aan draadloze hoofdtelefoons zonder kabel. Wat daarbij ook meespeelt is dat de iPhone (en veel andere smartphones) tegenwoordig geen 3,5mm ingang (mini-jack) meer hebben. De accuduur wordt steeds minder een probleem en de vertraging bij het kijken van films is door de meeste fabrikanten intussen ook wel opgelost. Ook de grootste nadelen van Bluetooth zijn nu wel overwonnen.

Spotify-apps met Beats headphone

Hippe hoofdtelefoons voor je iPhone: hierop moet je letten

Een hoofdtelefoon is hip als je ermee voor de dag kunt komen, of je nu in een koffiebar zit te werken of met je vrienden op het strand aan het chillen bent. Bij het kiezen van een hoofdtelefoon kun je op een aantal zaken letten:

  • Zit er ruisonderdrukking op? Dat kan handig zijn tijdens vliegreizen en als je geconcentreerd wil werken. We hebben een apart overzicht met noise cancelling hoofdtelefoons.
  • Is de koptelefoon draadloos? Het voordeel is dat je niet verstrikt raakt in een snoer en meer bewegingsvrijheid hebt. Een nadeel is dat je steeds moet opladen, dus het is ook belangrijk om te kijken hoe lang de batterij mee kan.
  • Welk frequentiebereik heeft de koptelefoon? Hoe breder het frequentiebereik, hoe beter je de muziek klinkt. Alleen frequenties die het menselijk oor kunnen horen, zijn van belang. Een bereik tussen 10Hz en 25.000Hz is aanbevolen.
  • Hoe zit het met draagcomfort? De meeste hoofdtelefoons hebben zachte oorkussens, maar je kunt er ook sneller door gaan zweten als ze gemaakt zijn van synthetisch materiaal. Daarom gebruiken sommige fabrikanten textiel of echt leer.
  • Is de kabel lang genoeg en gemaakt van een prettig materiaal? Sommige kabels zijn voorzien van een extra beschermlaag van nylon of textiel, dat de duurzaamheid verhoogt.

Ben je op zoek naar een andere manier om tijdens een reis naar muziek op je iPhone te luisteren? We hebben ook de fijne oordopjes op een rij gezet en we hebben een artikel over draagbare speakers voor je iDevices geschreven.

Bekijk ook

De beste noise cancelling hoofdtelefoons voor rustig werken, zonder afleiding

Zoek je een noise cancelling hoofdtelefoon? We hebben een selectie gemaakt van populaire modellen waarmee je nooit een miskoop begaat!