Muziek draadloos afspelen in de auto: via Bluetooth

Met de Toyota Venza blijkt het mogelijk om naar streaming muziek in de auto te luisteren. Draadloos! Maar voorlopig werkt het alleen met iPhone OS 3.0 en een iPhone 3G.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

toyota venzaIn iPhone OS 3.0 worden steeds nieuwe dingen ontdekt. Nu wisten we al dat Bluetooth uitgebreid zou worden met meerdere profielen, zodat je allerlei accessoires zoals bloeddrukmeters eraan kunt koppelen. Maar Apple noemde in de presentatie van iPhone OS 3.0 nog even apart het A2DP-profiel, waarmee het mogelijk is om in stereo naar streaming muziek te luisteren, bijvoorbeeld via een draadloze headset. De weblog Cars.com heeft dit werkend gekregen in een auto: je tikt op de knop Bluetooth in de iPod-applicatie, geeft aan via welk Bluetooth-apparaat je wilt afspelen en drukt op Play.


De autobloggers gebruikten daarvoor een Toyota Venza (zie foto). Muziek afspelen zonder kabels: het kan echt! Je hebt er wel een iPhone 3G voor nodig, want het blijkt niet te werken bij de eerste generatie iPhone. En je auto moet voorzien zijn van Bluetooth, wat bij de Toyota Venza en de deze zomer te lanceren Prius het geval blijkt te zijn.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Tipgever: Ronald

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2009 om 0:38
Categorieën
Apps, iDevices

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.