Sonos Roam met roze muur

Dit zijn de beste Bluetooth-speakers voor onderweg

Zoek je een draagbare Bluetooth speaker? Bekijk dan deze draagbare speakers met oplaadbare accu voor onderweg, zodat je overal naar muziek kunt luisteren!

De beste Bluetooth-speakers voor overal

Een draagbare speaker komt altijd van pas. Zo kun je op het strand, bij het zwembad, op de camping of ergens anders altijd met anderen naar van je favoriete muziek genieten. Deze speakers vormen slechts een greep uit het beschikbare aanbod, want er is nog veel meer verkrijgbaar in de winkel. Er zijn bijvoorbeeld ook waterbestendige speakers voor een tuinfeestje of voor bij het zwembad. Ook goed om op te letten: ondersteunt jouw draadloze speaker AirPlay 2? Dan is dat een pluspunt.

Sonos Roam

Het is niet de goedkoopste speaker in onze lijst, maar wel de meest complete. De Sonos Roam is er in twee varianten: de normale Roam en de Roam SL zonder microfoon. Hij is te gebruiken in je Sonos-systeem, maar ook buitenshuis en hij is klein genoeg om mee te nemen in je rugtas. Als je thuiskomt kun je met een soort ‘Handoff’ de muziek verder laten spelen op je Sonos multiroomsysteem. Dit is mogelijk dankzij de functie SoundSwap en dit is de eerste speaker waarbij Sonos het heeft toegepast.

Lees onze Sonos Roam review als je er meer over wilt weten. Daarin lees je ook dat de Sonos Roam een IP67-rating heeft en in water ondergedompeld kan worden. Hij overleeft 30 minuten in water van 1 meter diepte.

Sonos Roam tijdens kamperen

De Sonos Roam zorgt ook voor automatische tuning, werkt met AirPlay 2, heeft ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistent en biedt vrijwel alle functies die je ook op de duurdere speakers van Sonos vindt. Een van de weinige beperkingen is dat je deze draagbare speaker niet in je home cinema-opstelling kunt gebruiken, maar dat is niet zo gek. Deze speaker is vooral bedoeld om mee te nemen. Je kunt kiezen uit zwart of wit en hij is verkrijgbaar bij Sonos en bij diverse winkels.

Prijzen Sonos Roam en Sonos Roam SL


JBL Charge 5

De JBL Charge 5 is de opvolger van de succesvolle JBL Charge 4, één van de bestverkochte Bluetooth-speakers ter wereld. Deze speaker valt in de smaak vanwege zijn goede geluidskwaliteit en met name de krachtige bas. Vanwege zijn lage prijs is ook de opvolger een aanrader.

De JBL Charge 5

Wel handig om te weten is dat het met recente JBL Charge-modellen niet mogelijk is om handsfree te bellen. De speakerphone-functionaliteit is namelijk uit deze speaker gehaald sinds de Charge 4. Ook voiceassistent is niet meer te gebruiken. Wel blijft de mogelijkheid aanwezig om je iPhone of iPad via een USB-poort op de speaker op te laden. Hij weegt nét geen kilo en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. De internet batterij gaat maar liefst 20 uur mee en met een stof- en waterbestendigheid van IP67 hoef je niet meteen bang te zijn voor een regenbuitje.


JBL Flip 6

Hij weegt maar een halve kilo, maar toch levert de Flip 6 een uitstekend geluid. Deze speaker beschikt over een PartyBoost om meerdere JBL-speakers met elkaar te koppelen. Hij heeft bovendien een IP67 rating voor gebruik rondom het zwembad. Opladen doe je met USB-C. Een AUX-aansluiting zit er echter niet op.

JBL Flip 6

Wil je een draagbare, waterproof Bluetooth-speaker die rond de 100 euro kost, dan is de Flip 5 moeilijk over het hoofd te zien. Het geluid is goed en daar gaat het uiteindelijk om. Wat ontbreekt is een microfoon, maar die heeft niet iedereen nodig. Met een speelduur van 12 uur kun je behoorlijk vooruit.


JBL Xtreme 3

Een van de beste Bluetooth-speakers die je zou kunnen kopen, maar hij is met een gewicht van 2 kilo geen lichtgewicht. Wel is hij iets lichter geworden ten opzichte van eerdere generaties, dus dat is mooi meegenomen. Hij meet 13 x 13 x 30 cm en gaat 15 uur mee op een batterij. Hij werkt op Bluetooth, maar geen slimme assistent of andere slimme functies zitten er niet in.

JBL Extreme 3

Het geluid is helder, met een uitgebalanceerde bas. Ook een pluspunt is dat deze speaker erg robuust gebouwd is en een waterbestendigheid van IP67 heeft. Hij kan dus veilig bij het zwembad worden gebruikt en je kunt er zelfs je iPhone mee opladen. Met JBL Connect+ kun je met maximaal 100 JBL-speakers koppelen. En ook hier geldt: verkrijgbaar in heel veel kleuren!


Xiaomi-speakers

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft ook al een paar draagbare Bluetooth-speakers uitgebracht. Deze Xiaomi Sound Move is de allernieuwste. De audio wordt geleverd door Harman Kardon, terwijl de interne techniek door Xiaomi zelf is geregeld. Hij werkt met Bluetooth 5.3, AirPlay 2 en kan snel de audio overdragen tussen je iPhone, iPad en Mac via WiFi. Hij is wel wat duurder, maar in vergelijking met westerse merken valt het toch erg mee: 95 euro.

Xiaomi Sound Move

De speaker weegt 600 gram en is met usb-c op te laden. De akku gaat 21 uur mee bij normaal gebruik en 5,5 uur bij AirPlay. Er zitten vier drivers in die maximaal 90 dB aan geluidssterkte kunnen leveren. Hij is staand of liggend te gebruiken. De ingebouwde sensoren passen de audioweergave daarop aan. Eventueel kun je twee van deze speakers koppelen tot een stereopaar en je kunt zelfs tot 8 speakers met elkaar koppelen. Zoek je een goedkopere oplossing, kijk dan eens naar de Xiaomi Mi Portable Bluetooth-speaker in de prijsvergelijker hieronder.

Meer info: Xiaomi Sound Move


Anker Soundcore-speakers

De Soundcore Motion X600 is een premium model, maar gelukkig heeft dezelfde fabrikant ook nog genoeg goedkopere alternatieven in het assortiment. Soundcore is het audiomerk van Anker en biedt met de Soundcore Motion X600 een premium-speaker met 3D-audio. Je kunt er zonder verlies audio mee afspelen in LDAC-formaten tot 900 kbit/s.

Anker Soundcore Motion X600

De metalen behuizing is er in meerdere kleuren, waaronder zwart en groen. Er zijn vijf audiodrivers aanwezig, aangestuurd door drie versterkers. De equalizer is individueel aanpasbaar via de Soundcore-app van de fabrikant. De gecombineerde output is 50 Watt en hij gaat 12 uur mee op een accu, waarna je via de usb-c-poort weer kunt opladen. Intern vind je Bluetooth 5.3 en aan de buitenkant is er een AUX-ingang voor het aansluiten van andere muziekbronnen. Dankzij z’n IPX7-certificering kan hij tegen een buitje en kan ook in de badkamer gebruikt worden. Echt goedkoop is het niet: hij heeft een adviesprijs van 200 euro. Ook is het niet echt een lichtgewicht: hij weegt rond de 2 kilo.

Te duur? Dan bekijk je de andere speakers van Anker Soundcore:


Bang & Olufsen Beosound A1 (2nd Gen)

Dit is de duurste en een van de zwaarste speakers in het overzicht. Je koopt deze mede vanwege de stijl, het brede audiobereik, de stevige bas en nog wat extra’s zoals ondersteuning voor Amazon Alexa. Ondanks zijn verfijnde uiterlijk kan deze toch tegen een buitje: hij heeft een rating van IP67, goed genoeg voor in de badkamer. Verder vind je Bluetooth 5.1, stereo-pairing en een USB-C-aansluiting op deze speaker, die in fraai aluminium is uitgevoerd. Kies uit goud, groen, zilver of roze.

Bang & Olufsen BeoSound A1

Hij meet 13 x 13 cm en is net geen 5 cm hoog. Dit is duidelijk een premium product, met ondersteuning voor Qualcomm’s nieuwste aptX Adaptive Bluetooth 5.1 codec en makkelijke bediening.


Ultimate Ears Wonderboom 3

De UE Wonderboom 3 is een betaalbare Bluetooth-speaker met een prima 360 graden-geluid en dito batterijduur. Hij gaat 14 uur mee op een batterijlading en is daarna in 2,5 uur weer opgeladen. De draadloze verbinding loopt via Bluetooth. Met een formaat van 10,4 x 9,5 x 9,5cm en een gewicht van 420 gram is dit een prima middenklasser.

Ultimate Ears Wonderboom 3

Het geluid is goed, al is de bas wel wat erg sterk. Een microfoon voor slimme assistenten zit er echter niet in en ook ontbreekt WiFi ten opzichte van de (Mega)Blast die we verderop bespreken. In ruil daarvoor krijg je een speaker van minder dan 100 euro. Ultimate Ears is de fabrikant met de meeste keuze in Bluetooth-speakers en de vrolijke kleuren spreken veel mensen aan. De Wonderboom is een van de succesnummers, onder andere omdat ‘ie water- en stofbestendig is en zelfs kan drijven. Met de Boost-knop aan de onderkant klinkt de Wonderboom wat luider voor de middentonen, zodat het geluid beter te horen is als je het binnenshuis gebruikt.


Ultimate Ears Boom, Megaboom en Hyperboom

Dit zijn drie draagbare speakers van Ultimate Ears, in prijs variërend van de Boom 3 (ca. €125), Megaboom 3 (ca. €150) en Hyperboom (ca €400). Zoek je een Bluetooth-speaker voor je balkon of dakterras, dan is de Ultimate Ears Megaboom de beste keuze. Deze betaalbare speaker is waterbestendig en is daardoor ook geschikt voor gebruik buitenshuis. En door de accuduur van 20 uur zit je niet snel zonder muziek. De iets goedkopere Boom 3 ziet er ook uit als een staand zuiltje maar is iets compacter en heeft een kortere gebruiksduur van 15 uur.

UE Megaboom

Dankzij de plaatsing van de interne speakers speelt de muziek in alle richtingen, dus 360 graden. Vind je deze speaker nog niet goed genoeg, dan is er ook de Hyperboom met een prijs rond de 400 euro. Deze beschikt over Brainy Adaptive EQ voor een hoge geluidskwaliteit. De ingebouwde microfoon analyseert de ruimte en past het geluid daarop aan. Zo geniet je zelfs op een dakterras naar je favoriete muziek. Je kunt de speaker koppelen met andere speakers van Ultimate Ears voor een nog beter geluid. De Hyperboom gaat ook 20 uur mee.


Bose SoundLink Mini II

Ben je vooral op zoek naar een speaker voor gebruik binnenshuis? Dan raden we Bose SoundLink Mini II aan: een Bluetooth-speaker met een goed gebalanceerd geluid, waarbij de bas niet overheerst.

Bose SoundLink II

Doordat de speaker stof- en spatwaterbestendig is kan deze ook prima in de badkamer of in de tuin worden gebruikt. Wel is het zo dat bas hierbij wat meer ‘wegwaait’ dan bij speakers waarbij de bas wat uitgesprokener aanwezig is. Met een accuduur van 10 uur zit je niet zomaar zonder muziek en met het bijgeleverde dock kun je de speaker eenvoudig opladen. Prettig aan deze Bluetooth-speaker is zijn kleine formaat. Hierdoor is het maximaal volume wel wat aan de lage kant. Deze speaker is in 2020 opgevolgd door de Special Edition, die er qua uiterlijk hetzelfde uit ziet.


Bose SoundLink Revolve

Zoek je een Bose-speaker die wat makkelijker draagbaar is, dan kun je kiezen voor de Bose SoundLink Revolve. De Revolve+ heeft zelfs een handige draagbeugel aan de bovenkant, zodat je deze makkelijk meeneemt naar het park of de tuin. Beide zijn verkrijgbaar in zwart en zilver.

Bose Soundlink Revolve

De Revolve+ heeft een krachtig geluid over 360 graden en een accuduur van 16 uur. Met de ingebouwde spraakfunctie heb je toegang tot Siri of Google Assistent. Heb je liever een nóg forsere speaker, dan is er de Bose Portable Home Speaker, die rond de 400 euro kost en ook een handige draagbeugel heeft.


JBL Go 3

Als kleine en goedkope speaker blijft de JBL Go een populaire keuze. De Go 3 is stof- en waterbestendig (IP67) zodat je de speaker zonder problemen rondom het zwembad kan gebruiken. De geluidskwaliteit is vergelijkbaar met zijn voorgangers. Je kunt er nog steeds tot 5 uur lang muziek mee luisteren via Bluetooth of de AUX-ingang en je kunt via de speaker ook binnenkomende telefoongesprekken beantwoorden. Na 2,5 uur is de speaker weer volledig opgeladen met de meegeleverde usb-c-kabel.

JBL Go 3 speaker

Hij past makkelijk in je koffer en je kunt uit heel veel kleuren kiezen. De speakerphone heeft zelfs ruisonderdrukking voor als je er handsfree mee wilt bellen. Ondersteuning voor WiFi is er echter niet. En de output van 3 Watt lijkt op het eerste gezicht wat weinig, maar qua geluid valt het dan toch niet tegen.


Sonos Move

Zoek je een speaker die moeiteloos met je andere AirPlay 2-speakers samenwerkt? Dan loont het de moeite om eens naar de Sonos Move te kijken. Dit is van een heel andere orde dan de Sonos Roam die we hierboven hebben bespoken. De Move is eigenlijk helemaal niet zo portable. Met zijn gewicht van 3 kilo is hij eerder bedoeld om rondom het huis en in de tuin te gebruiken. Deze speaker kan zowel via Bluetooth als WiFi muziek streamen. Je regelt dit via een knop aan de achterkant. De kwaliteit is goed genoeg om ook in je multiroom audiosysteem te gebruiken. Dus zoek je een wat grotere speaker dan de Sonos One, dan is de Sonos Move wat je zoekt. Hij wordt geleverd met een oplaadbeugel voor thuis. Maak je deze los, dan kun je de Move meenemen naar een andere kamer. De batterijduur is ongeveer 11 uur.

Sonos Move speaker

De Sonos Move is ook als AirPlay 2-speaker te gebruiken. Lees er alles over in onze Sonos Move review.

Bekijk ook

Review: Draagbare Sonos Move vooral geschikt voor in en om het huis

In deze review van de Sonos Move lees je onze ervaringen met de draagbare Sonos-speaker. Hoe handig is deze speaker mee te nemen en hoe klinkt hij? Je leest er alles over in deze Sonos Move review.

Prijzen Sonos Move


Luister je ook graag muziek via een hoofdtelefoon of oordopjes? We hebben tevens hippe hoofdtelefoons en fijne oordopjes voor je op een rij gezet. Of kijk naar onze round-up met waterbestendige speakers:

Bekijk ook

De beste waterproof speakers voor je tuinfeestje, zwembad of badkamer

Zoek je een waterproof speaker voor je tuinfeest, in de badkamer of bij het zwembad? Wij hebben de beste waterbestendige speakers voor je op een rijtje gezet. De meeste werken draadloos via Bluetooth.