Dictionary.com stelt gratis woordenboek ter beschikking

Dictionary.com heeft een gratis woordenboek voor de iPhone uitgebracht. Het geeft de betekenis en oorsprong van woorden, geeft synoniemen en voorbeeldzinnen hoe je het betreffende woord kunt gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

dictionary.comGoogle Translate is een snelle oplossing om een vertaling op te vragen, maar wat je er niet bij krijgt is de betekenis van het woord. Het Engelse woord ‘inaugural’ vertaalt Google in het Nederlands naar ‘inaugureel’, maar daarmee ben je nog niet veel wijzer. Met de applicatie Dictionary.com kun je wel de betekenis van Engelse woorden opzoeken – en het is nog gratis ook. De woorden zijn voorzien van definitie, soms zelfs met audio-uitspraak, synoniemen en vaak ook met informatie over de oorsprong van het woord. Bij veel woorden krijg je voorbeelduitdrukkingen te zien, zodat je een idee krijgt hoe je het woord in de praktijk kunt gebruiken.


Dictionary.comEr zijn al diverse betaalde woordenboeken in de App Store te krijgen, die door de komst van Dictionary.com voor een lastige taak staan. Alleen de prijzige The Concise Oxford English Dictionary ($24,99) heeft misschien nog bestaansrecht omdat studenten er niet zomaar een flutwoordenboek op na mogen slaan.

Dictionary.com heeft een woord van de dag, heeft geen internetverbinding nodig als je alleen maar het woordenboek wilt raadplegen en laat tijdens het intikken van letters al meteen resultaten zien. Je kunt ook een lijst met recent geraadpleegde woorden bekijken. Omdat de meeste informatie offline beschikbaar is, moet je rekening houden met een flinke omvang: 36MB. Voor Word of the Day, audio-uitspraak en het opzoeken van gelijksoortig gespelde woorden heb je wel een internetverbinding nodig.

Installeren: Dictionary.com (gratis)
Via: TUAW

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 13:51
Categorie
Naslagwerken

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.