WhatsApp’s toekomstige walkietalkie-functie opnieuw opgedoken

Er zijn nieuwe afbeeldingen van WhatsApp verschenen, die opnieuw de push-to-talk (walkietalkie) functie laten zien. Het komt binnenkort!

whatsapp-screen-microfoonWhatsApp krijgt binnenkort een push-to-talkfunctie, zodat je je smartphone als walkietalkie kunt gebruiken. Dat er een walkietalkie-functie in WhatsApp zou komen, bleek al eerder uit gelekte screenshots. Nu is er nieuw bewijs. Twee screenshots van een toekomstige WhatsApp-versie bevestigen nog eens dat de snelle communicatiefunctie zal worden toegevoegd. Push-to-talk houdt in dat je op een knop drukt om meteen realtime met iemand te kunnen praten. Het is vergelijkbaar met een mobilofoon of walkietalkie, maar dan ingebakken in een app. Het was al mogelijk met andere apps om de iPhone als walkietalkie te gebruiken, bijvoorbeeld met Zello of Palringo.


De meest recente update van WhatsApp verscheen op 23 juli en introduceerde betaalde abonnementen voor nieuwe gebruikers. De eerstvolgende versie zou de walkietalkie-functie kunnen bevatten. Het gaat daarbij om asynchrone spraakberichten, dus je zult om beurten moeten praten (en wellicht een commando als ‘over’ moeten geven, om duidelijk te maken dat je klaar bent met praten). Versie 2.11.3 wordt momenteel getest en komt naar verwachting in de loop van deze maand uit.

whatsapp-screen

De screenshots zijn afkomstig van de Duitstalige twitteraar @0xmaciln en opgemerkt door iPhone-ticker.

Downloaden (nieuwe versie nog niet beschikbaar): WhatsApp Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.