Alleen in de App Store: Apple zet exclusieve iOS-apps op een rij

Een nieuwe overzichtspagina in de App Store laat prominente en exclusieve apps voor iOS geselecteerd door Apple zien.

Only on the App Store

Een nieuwe App Store-pagina laat zien welke apps en games exclusief verkrijgbaar zijn voor iOS – en dus niet op andere mobiele platformen te downloaden zijn. Met dit overzicht wil Apple laten zien hoe de App Store zich onderscheidt van de concurrentie. Tussen het overzicht staan onder andere het pas verschenen Worms 3, IFTTT, Tangent en het hier in Nederland ontwikkelde spelletje Ridiculous Fishing. Het lijkt er op dat de lijst met de hand door Apple wordt bijgewerkt, waardoor hij niet een volledig overzicht van alle exclusieve apps biedt.


In het overzicht vind je een lijst met gerenomeerde apps die exclusief voor iOS zijn verschenen. Al deze apps worden gesorteerd in de rubrieken Nieuwe releases, Apps en Games.

In de Amerikaanse App Store staat de nieuwe rubriek groot geëtaleerd op de beginpagina, maar in Nederland kun je hem daar niet bekijken. Wel is het mogelijk om de rubrieken via een directe link te openen in de Nederlandse App Store. Hierin vind je dezelfde apps als in de VS, maar dan met Nederlandse rubrieknamen. Je opent deze pagina via onderstaande link. Vermoedelijk zal op een later moment de pagina ook op de voorpagina van de Nederlandse App Store opduiken.

Meer informatie: Exclusief in de App Store (via Softpedia)

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiƫle App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.