Externe ontwikkelaar maakt Adobe Flash Mobile voor iPhone

Jonah Grant een bijzondere applicatie voor de iPhone ontwikkeld. Zijn Adobe Flash Mobile-plugin voor de iPhone en iPod touch werd afgelopen vrijdag bij de App Store ingeleverd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

flash installerVolgens PC Magazine heeft ontwikkelaar Jonah Grant een bijzondere applicatie voor de iPhone ontwikkeld. Zijn Adobe Flash Mobile-plugin voor de iPhone en iPod touch werd afgelopen vrijdag bij de App Store ingeleverd. De ontwikkelaar beweert dat hij geen enkele regel van Apple overtreedt, al is dat moeilijk voor te stellen omdat de plugin is bedoeld voor de Safari-browser. Tot nu toe zijn geen plugins voor Safari toegelaten in de App Store.


In Apple’s ontwikkelaarsovereenkomst staat: “an Application may not itself install or launch other executable code by any means.” Sectie 3.3.2 van de overeenkomst verbiedt een generieke Flash PLayer, waarmee je direct games en applicaties naar je iPhone zou kunnen downloaden. Apple zou een uitzondering voor Grant moeten maken en die kans is niet zo groot. Daarbij speelt mee dat Flash eigendom is van Adobe, die het huidige applicatie-icoon niet zomaar zal toestaan. Adobe is al maandenlang zelf bezig met het ontwikkelen van een Flash Player voor de iPhone, maar het schiet niet op: de ontwikkelaarsovereenkomst en zit in de weg.

Via: The Loop Blog

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 april 2010 om 20:54
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.