‘Nieuwe Apple TV in oktober’

Apple zou plannen hebben om in oktober een nieuwe Apple TV uit te brengen, zegt MG Siegler. In de toekomst komt er ook Kinect-achtige bediening aan.

apple tv nieuw modelEr komt in oktober een nieuwe Apple TV op de markt, aldus MG Siegler, voormalig Techcrunch-blogger en tegenwoordig partner bij Google Ventures. 9to5Mac heeft via onafhankelijke bronnen ook gehoord dat er een nieuwe Apple TV aankomt, maar weet niet zeker wanneer het nieuwe apparaat komt. Het gaat dan om een settopbox, niet om een televisietoestel voor aan de muur.
Het zou niet ongebruikelijk zijn als Apple een nieuwe iPad en Apple TV aankondigt; in het voorjaar van 2012 gebeurde dat ook.


Het is helaas nog onduidelijk hoe de nieuwe Apple TV eruit komt te zien. Apple zou werken aan een nieuwe versie van de settopbox, die qua formaat gelijk is aan het huidige model.

tv-kamerNaast al deze geruchten over een nieuwe settopbox zou er bij Apple ook worden gewerkt aan een televisietoestel, zoals op de foto hiernaast. Apple zou druk bezig zijn om Xbox Kinect-achtige bewegingssensoren te testen, gericht op toekomstige tv-producten. Maar het kan nog wel even duren voordat zoiets realiteit wordt. Kijken we naar de nabije toekomst, dan is Apple van plan om de Mac Pro nog dit jaar uit te brengen, een apparaat dat 4K-schermen kan aansturen. De vernieuwde Apple TV kan erop gericht zijn om bestaande 4K-schermen aan te sturen.

Maar eerst kunnen we uitkijken naar een software-update. Die is gericht op de bestaande Apple TV’s en wordt op 18 september verwacht.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.