Sonic the Hedgehog blijkt een Genesis-emulator

Sonic the Hedgehog blijkt in feite geen port van de game, maar een Genesis-emulator waarin Sega de rom.bin heeft opgenomen. Dat rom-bestand blijk je door elke andere Genesis-rom te kunnen vervangen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

sonic
Sega’s pas uitgebrachte game Sonic the Hedgehog heeft al heel wat kritiek gekregen vanwege de slechte framerate en de performance. In het review van Sonic dat we later vanmiddag publiceren, zal blijken dat niet iedereen erover denkt. De website AllTechRelated heeft een vermoeden waar die klachten over matige performance vandaan komen: Sonic is niet zozeer een port van de game, maar een Genesis-emulator met verwisselbare rom’s!


sonicIn de Genesis-emulator draait een rom van Sonic. Als je een jailbreak hebt uitgevoerd en naar de Sonic-applicatiefolder op de iPhone gaat, kun je het bestand rom.bin vervangen door elke andere Genesis ROM-file die je nog hebt liggen. Sonic 1 en 2 bleken te werken, net als Afterburner 2 en Ecoo the Dolphin. Toch zijn niet alle games even goed speelbaar, want alleen de D-Pad en de A-knop worden ondersteund.

Ook al starten sommige games op, het is afwachten of je ze ook kunt spelen. Als je zelf nog originele cartridges hebt liggen, kun je het ook uitproberen. Grappig was dat Sonic 2 beter presteerde dan de officiële Sonic voor de iPhone. Heb je al een jailbreak uitgevoerd, dan kun je al langer de gratis Genesis-emulator installeren. Dat bespaart weer de €4,99 voor de toch wat tegenvallende Sonic.

Via: AllTechRelated

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 18:26
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.