Weather Machine: beleef het weer in stijl

Weather Machine is een alternatief voor de standaard weerapplicatie en biedt niet alleen meer data aan, maar doet dit ook nog eens in een mooie grafische interface die bovendien nog aan te passen is ook.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

headerTerwijl alle ogen gericht zijn op Apple’s WWDC vanavond, blijven de nieuwe applicaties gewoon binnenstromen. Nu weer eentje voor de weerfans onder ons. De normale gebruiker heeft genoeg aan de standaard weerapplicatie op de iPhone om te weten of het bijvoorbeeld morgen al dan niet gaat regenen, maar de veeleisende weerfanaticus zal blij zijn om te weten dat hij zijn weerhonger kan stillen met Weather Machine, een veel uitgebreidere en stijlvollere weersapplicatie. Weather Machine biedt niet alleen meer data aan, maar doet dit ook nog eens in een mooie grafische interface die bovendien nog aan te passen is ook.


Weather Machine laat alle weerdetails zien via tabbladen op het scherm. Je kunt door deze tabbladen scrollen door te flicken, waarmee je bijvoorbeeld het weer van morgen of vijf dagen vooruit kunt bekijken. Aan de rechterkant vind je knoppen waarmee je in één keer naar de juiste dag kunt gaan door erop te klikken. Ditzelfde kun je met de knoppen aan de onderkant doen; hierbij staat al een weericoon aangegeven zodat je in een oogopslag de weersvoorspelling kunt bekijken. Door van boven naar onder de scrollen over de tabbladen kun je bladeren in de voorspellingen, een beetje a la Windows Aero.

Aan de linkerkant zie je drie knoppen waarmee je nieuwe locaties aan de applicatie toe kunt voegen. Je kunt kiezen uit meer dan 58.000 weerstations wereldwijd, dus de goede zit er altijd tussen. De bovenste van de drie knoppen laat al je locaties zien, met de middelste kun je zoeken naar een locatie of je laat je locatie automatisch bepalen met de onderste knop. Om deze knoppen te gebruiken ‘trek’ je als het ware aan de knop waardoor het instellingenscherm over de applicatie heenschuift, een mooi effect. Wanneer je je iPhone kantelt krijg je de kaart van Europa te zien en kun je scrollen door satellietbeelden, de huidige weersituatie of de weersvoorspelling.

Weather Machine biedt verder informatie als gevoelstemperatuur, luchtdruk, luchtvochtigheid, windrichting en de zon- en maanstanden. Met de informatieknop linksboven kun je de eenheden instellen en ook de applicatie van je eigen achtergrond voorzien. Dit doe je door een nieuwe foto te maken (bijvoorbeeld van de wolkenlucht buiten!) of er een te kiezen uit de bestaande albums op je iPhone.

Weather Machine is te verkrijgen in de App Store en kost 2,99 euro.

In onderstaand filmpje laat de maker alle mogelijkheden zien van deze stijlvolle weerapplicatie:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 0:44
Categorie
Het weer

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.