BeejiveIM 3.0 en AIM met push notificaties toegelaten in de App Store

BeejiveIM en AIM zijn vannacht beide toegelaten in de App Store. Beide applicaties ondersteunen push notificaties, waarbij je een melding krijgt wanneer er een chatbericht van een vriend binnenkomt.

beejiveimBeejive IM en AIM zijn vannacht goedgekeurd in de App Store. Het bijzondere aan beide, is dat ze met push notificaties werken. Betatesters van iPhone OS 3.0 konden eerder al met een testversie van de nieuwe AIM aan de slag. Dat werkte bijzonder goed, heb ik zelf gemerkt: je krijgt (soms tot vervelens toe) alerts binnen wanneer een vriend een chatberichtje heeft gestuurd. BeejiveIM 3.0 werkt op dezelfde manier: je stelt in welke alerts je wilt ontvangen (geluid, pop-up en/of badge), start de applicatie eenmalig op om een chat te starten en de push notificaties te activeren en je krijgt voortaan een waarschuwing als iemand met je wil chatten.


BeejiveIM heeft niet alleen push notificaties erbij gekregen, maar heeft ook nog wat andere wijzigingen ondergaan. Zo is de interface verbeterd met een nieuw kleurenschema en layout, zijn er performanceverbeteringen doorgevoerd en ondersteunt de applicatie tegenwoordig meta-contacten. Meta-contacten houdt in, dat je meerdere IM-contactgegevens van dezelfde persoon onder één item kunt schuiven. Je ziet dus maar één persoon en het maakt daarbij niet uit of hij via MSN, ICQ of GoogleTalk inlogt. BeejiveIM is prijzig, maar wel één van de best beoordeelde instant messaging-applicaties in de App Store.

Ook hooggewaardeerd is AIM, die in de nieuwe versie ook push notificaties ondersteunt. Deze instant messaging-applicatie is in Nederland misschien wat minder bekend omdat wij niet zoveel met AOL hebben. Toch is AIM niet alleen te gebruiken voor mensen met een AOL- of AIM-account, maar is ook geschikt voor iChat-gebruikers en mensen met een .mac- of MobileMe-account.

Update: BeejiveIM heeft nog een verrassing in de nabije toekomst. Boy Genius is bezig met het testen van een versie waarmee je video’s kunt versturen. Maar daar heb je wel een iPhone 3GS voor nodig.

Downloaden: BeejiveIM 3.0 (€7,99), AIM Free (gratis) en AIM (€2,39)

Mike stuurde de eerste tip hierover, bedankt!

Reacties: 82 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.