Pebble krijgt eigen App Store in 2014

Pebble komt met zijn eigen appstore voor watchfaces en toepassingen. Het wordt een onderdeel van de iPhone- en Android-app.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pebble appstore voor iOS iPhoneDe smartwatch Pebble die je vanaf de iPhone kan instellen en bedienen, komt begin volgend jaar met een eigen App Store. In de ‘appstore’ kan je dan nieuwe watchfaces downloaden en vind je applicaties voor de smartwatch. Het gaat daarbij niet alleen om officiële apps, maar ook om de apps die andere ontwikkelaars maken. De appstore wordt een onderdeel van de Pebble-app die nu al op de iPhone (en op Android) is te downloaden.


De in-app winkel zal onderverdeeld zijn in zeven verschillende categorieën: dagelijks, afstandsbedieningen, games, notificaties, toepassingen, sport & fitness en watchfaces. Ofwel: frontjes met de tijd en andere informatie. In het begin zullen er nog geen betaalde applicaties in de app te koop zijn en download je dus alle uitbreidingen voor je horloge gratis. Dat wil overigens niet zeggen dat je alle apps voor de Pebble gratis zul kunnen downloaden. Tenslotte zijn er nu ook al verschillende apps te verkrijgen in Apple’s App Store waar je vaak 89 cent voor neertelt.

De aankondiging van Pebble’s eigen appstore wordt gedaan in een blogpost van Pebble zelf, waarin ook het openen van het ontwikkelaarsportaal wordt aangehaald. Ontwikkelaars kunnen vanaf nu hun apps insturen voor het horloge. Pebble zegt zelf géén controle uit te voeren voordat een toepassing voor gebruikers is te downloaden.

Wie gewend is aan het installeren van uitbreidingen op websites als MyPebbleFaces.com hoeft nergens bang voor te zijn: dat moet mogelijk blijven in de toekomst.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.