iPhone trekt met SAP zakelijke klanten

De aankondiging dat SAP haar software beschikbaar gaat stellen op de iPhone wekt nieuwe hoop dat de iPhone eindelijk in het bedrijfsleven gaat doorbreken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

SAPEerder deze week kondigde SAP aan dat ze een iPhone-versie van de veelgebruikte bedrijfsautomatiseringssoftware gaan uitbrengen. De iPhone krijgt daarbij voorrang op andere mobiele toestellen in het zakelijke segment, zoals de BlackBerry en Treo. De belangrijkste reden is dat eigen personeel voortdurend om een iPhone-versie bleef zeuren, aldus Bob Stutz, senior vicepresident van het bedrijf. Nee, dát is nog eens een mooi staaltje van de klantbehoeften niet voorop stellen! Maar het wijst er wel op dat de iPhone op het punt staat om bij zakelijke gebruikers door te breken.


Terwijl Gartner ons maandelijks eraan blijft herinneren dat de iPhone echt niet in het bedrijfsleven thuishoort, zijn er langzamerhand steeds meer initiatieven die de iPhone geschikter maken voor zakelijk gebruik. De aankondiging van SAP is daarvan een mooi voorbeeld, al zal het niet binnen een paar weken gerealiseerd zijn. De iPhone-software wordt onderdeel van een nieuwe sales force-automatiseringssuite van SAP, die een webgebaseerde interface gebruikt met drag-and-drop-tools.

Leuk voor bedrijven die SAP gebruiken, maar er blijven voor de overige 99% van het bedrijfsleven nog een paar lastige obstakels. De integratie met push-mail en compatibiliteit met Outlook/Exchange is bijvoorbeeld nog steeds niet goed geregeld. Meer over SAP op de iPhone is te lezen in een bericht van Reuters.

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 februari 2012 om 16:18
Categorie
Diensten

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.