Shazam herkent nu ook muziek als de app uit staat

Shazam voor iPhone en iPad kan nu muziek blijven herkennen voor je terwijl de app uit staat! De functie is gratis in de verschillende apps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Shazam iPhone muziek scannen iOS 7Shazam werkt voortaan ook op de achtergrond. Daarvoor zorgt een nieuwe update van de app. De applicatie waarmee je muziek kan luisteren om te zien wat er draait, werkt voortaan ook als je iets anders doet op de iPhone en zelfs als je de applicatie uit hebt staan! Auto Shazam heet de nieuwe functie, die in de verschillende Shazam-apps gratis is te gebruiken. Het is een mogelijkheid die je elk moment ook weer kan uitschakelen.


Je vindt de knop voor Auto Shazam bij het opstarten van de applicatie, rechtsboven in de hoek. We waren nog niet in staat om het batterijverbruik van de functie aan de kaak te stellen, maar je kan je voorstellen dat het redelijk intensief gebruik maakt van de achtergrondprocessen die onder iOS 7 toegestaan zijn voor apps. Shazam vermeldt het zelf niet in de App Store-omschrijving, maar we kunnen ons voorstellen dat de functie niet werkt onder iOS 6.

De update zorgt er verder voor dat je ontdekte muziek nu kan delen op WhatsApp, je kan liedjes pinnen op een prikbord in Pinterest en ten slotte verspreid je je muzikale ontdekking ook via de berichten-app op de iPhone.

Downloaden: Shazam (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Shazam Encore (€5,99 zonder reclame, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Shazam RED (€5,99 zonder reclame, voor goede doel (AIDS in Afrika), universeel, iOS 6.0+)

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 juli 2014 om 8:40
Onderwerpen
,

Shazam

Shazam is een app waarmee je muziek kunt herkennen. De app werd in 2017 overgenomen door Apple en sindsdien is de muziekherkenning op veel meer plekken op de iPhone, iPad en Mac toegevoegd, waaronder het Bedieningspaneel en Siri. Shazam is standaard beschikbaar op al je Apple-apparaten, maar de losse app is ook nog steeds beschikbaar. De herkende muziek wordt ook dankzij iCloud gesynchroniseerd tussen al je apparaten. Je kan ook Shazam koppelen aan Apple Music of aan Spotify.

Shazam

Reacties: 30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.