Apple Store Den Haag pas in 2014 open, deze week twee kerstbomen in Passage

den-haag-kerstboomApple Store Den Haag gaat in 2013 niet meer open. De bouw zou al een aantal maanden stilliggen en bronnen van iCulture melden dat er ook geen ontwikkelingen zijn op het gebied van personeel. Omroep West meldt ondertussen dat er dit jaar toch een kerstboom staat op de traditionele plek in de Haagse Passage. Dat vertelde Arnold Muijser, voorzitter van de winkeliersvereniging, aan Omroep West. Opmerkelijk is dat er daardoor maar liefst twee kerstbomen in de Haagse Passage komen te staan, want er waren ook al plannen om een alternatieve kerstboom neer te zetten als ‘troost’ voor de groep diepbedroefde bewoners, die het dit jaar zonder kerstboom moesten doen. Die alternatieve kerstboom gaat ook gewoon door.

De alternatieve kerstboom staat er vanaf zaterdagochtend, terwijl de originele kerstboom er waarschijnlijk al vanaf vandaag (vrijdag) staat, op de oorspronkelijke plek op het pleintje voor het voormalige Selexyz-pand.

Dat Apple de kerstboom weg wilde hebben, had waarschijnlijk te maken met de wens van Apple om het zicht op de winkel niet te belemmeren. Apple zou volgens voorzitter Muijser zijn teruggekomen op het besluit. Zolang er geen Apple Store is, hoeft Apple zich ook niet druk te maken over slecht zicht. Want het is inmiddels zeker dat de Apple Store Den Haag in 2013 niet meer open gaat.

Medewerkers van Apple Store Haarlem vertelden een aantal weken geleden nog doodleuk aan hun bezoekers dat de openingsdatum van de Haagse Store op 21 december zou plaatsvinden, maar die datum bleek al snel onmogelijk. Er zou een conflict tussen Apple en de gemeente Den Haag zijn omtrent bouwplannen.

Foto via Pixel Addict (Flickr).

Categorie(ën): Apple

36 reacties op “Apple Store Den Haag pas in 2014 open, deze week twee kerstbomen in Passage”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Nu noet ik nog langer wachten omdat mensen die stomme kerstboom willen zien, zet er zelf een thuis op.

 • Belachelijk.. De bouw stopzetten voor een kerstboom.. Ook dat geteken op de omheining.. Lekker kinderachtig hoor ..

 • Helemaal mee eens.

 • Apple moet niet janken om een kerstboom.
  Gewoon plaatsen zoals dat gelukkig gebeurd is.
  In de winkel zelf heeft Apple wat te zeggen… daar buiten NIET.

 • @Imade: wwoooowww. Wat een kerst gedachte! Hang toch een appel in je boom. Misschien helpt dat.

  Ik ben in ieder geval vóór de Apple Store!

  Het zou veel leuker zijn geweest als de Apple Store er al was, en dan binnen in versieren met slingers en lampjes enzo. Veel leuker!

  (Mening)

 • @MauriceH: Ik ben zelf ook voor de Apple Store… wil er ook 1 in Rotterdam.
  Maar blijf bij mijn standpunt dat omdat het buiten de winkel van Apple is… er gewoon een kerstboom moet staan.
  Dat is een traditie van Nederland/Den Haag.
  Apple moet niet teveel te zeggen krijgen.

 • @Erwin Puijnen: inderdaad

 • @Imade: doe er een in den Bosch

 • Origineel geplaatst door iPadking
  Nu moet ik nog langer wachten omdat mensen die stomme kerstboom willen zien, zet er zelf een thuis op.

  Artikel wel gelezen?

 • Hoe maken mensen uberhaupt uit de tekst op dat de winkel later opengaat vanwege de kerstboom die toch wel geplaatst wordt? Beetje domme reacties hier..

  Maar betekent dit dat de kerstboom volgende jaren ook blijft staan?

 • @MauriceH: Er is al verscheidene keren gezegd dat Apple zich eerst op de Randstad (grootste afzetmarkt) richt dus dat de volgende in Utrecht, Rotterdam of een andere stad in de Randstad komt lijkt mij groter dan elders in het land. Al is dat zeker niet slecht.

 • @MauriceH: haha.. In de Rompert zeker? :P

 • Origineel geplaatst door Erwin Puijnen
  Belachelijk.. De bouw stopzetten voor een kerstboom.. Ook dat geteken op de omheining.. Lekker kinderachtig hoor ..

  Mensen kunnen niet lezen maar wel een mening hebben?!
  De bouw is NIET stopgezet vanwege die boom maar vanwege vergunning problemen enz.

  En wat hier ook al gezegd wordt Apple is in zijn eigen winkel de baas alles daar buiten hebben ze niks te zeggen en hoeven ze al helemaal niet te bepalen wat wel en niet mag.
  Dat doen ze al genoeg met hun producten en marketing enz enz.

  En heb alles van Apple hoor en wil niks anders maar soms gaan ze te ver met hun eisen.

 • Origineel geplaatst door Imade
  Apple moet niet janken om een kerstboom. Gewoon plaatsen zoals dat gelukkig gebeurd is. In de winkel zelf heeft Apple wat te zeggen… daar buiten NIET.

  Apple bepaald ook niet wat er gebeurd buiten de winkel. Apple heeft aangegeven dat zij die kerstboom niet willen voor de winkel en dat is dus besproken. De beheerder heeft de uiteindelijke keuze gemaakt en vond het dus blijkbaar belangrijker dat er een Apple store zou komen in zijn winkelcentrum dan een kerstboom

 • Ik ben van de week benaderd door Apple voor de functie van product trainer Final Cut Pro in de Apple Store Den Haag. De eerste ronde van de sollicitatie procedure vindt plaats in het eerste kwartaal van 2014.

 • Ik wil nu niet onbeleefd doen maar er staat toch nergens in het artikel dat de bouw stil ligt voor de kerstboom?

 • Niet zeiken, in Amsterdam en Haarlem heb je al een Apple Store.

 • Waarom zeuren mensen voor iets dat nog geen eens een week blijft staan en daarna weer weggaat. Of vieren ze in Den-Haag, in januari ook kerst?

 • Maar wat is het conflict met de gemeente. Het is allemaal zou hebben of gehoord van. Heeft iCulture al met de gemeente of apple gebeld… Het gaat alleen maar over de kerstboom. Ik vind hem leuk en zie hem graag staan maar ik mis het ook niet zo erg dat ik er zoveel artikelen over zou schrijven.

  Wat zijn de feiten over de Apple Store den haag.. Wanneer is de verwachting volgens de gemeente en apple of houd gewoon iedereen zijn mond en is er niks te schrijven… :-)

 • Alsof mensen niet weten dat daar een apple store is als de kerstboom er staat.. wat al jarenlang een traditie is in de haagse passage. Ook ik vind dat apple niet moet zeiken over wat er buiten hun winkel staat. De kerstboom staat er niet het hele jaar man, wat een gezeik

 • @Stefan: Gelukkig is Apple een zeer openhartig bedrijf en kunnen wij ze gewoon even bellen om te vragen of we de planning voor de komende weken even mogen inzien #not
  Helaas zijn we bij dit soort ontwikkelingen afhankelijk van tipgevers, waarvan wij wel weten wie het zijn, maar die lang niet altijd met naam genoemd willen worden. Persoonlijk vind ik het gedoe over die kerstboom sterk overtrokken (15 jaar is een gewoonte, dan kun je nog nauwelijks spreken over een ‘traditie’). Maar het houdt de lokale gemoederen wel behoorlijk bezig en het heeft direct impact op de Haagse Apple-kopers, dus is het voor ons relevant. Als jij alleen online of bij Dixons koopt, kan ik me best voorstellen dat je het minder relevant vindt. Maar gelukkig hebben we op een dag nog 15 andere nieuwtjes die wel leuk voor jou zijn.

 • @Gonny van der Zwaag: Je hebt helemaal gelijk. Ik kijk uit naar de Apple Store in Den Haag. Ik werk/woon er om de hoek. Ik was allang uitgekeken op AMac of iCenter (die al weg is) LJS is nog ok.

  Ik weet best wel dat Apple niets zegt maar als het artikel praat over een conflict met de gemeente Den Haag is het interessant om te weten wat de aard van het conflict is omdat het ook gewoon over parkeerplaatsen kan gaan (om maar eens wat te noemen) en niet over de kerstboom. Kortom ik zou wat meer inhoud willen als je zoiets noemt. Of zet er bij dat er een conflict is volgens tipgevers maar dat de aard van het conflict niet bekend is.

  het houdt de haagsche mensen bezig inderdaad. :-) Ikzelf vind de boom leuk maar ik zou hem ook niet weer zo missen dat ik er vele artikelen over zou schrijven. Ik bemerk dat alle artikelen over de Haagsche Apple store inhoudelijk niet zoveel te melden hebben behalve de kerstboom al dan niet door Apple agedwonen een onbekend conflict met de gemeente en dat het onduidelijk is wanneer de Apple Store open gaat..

  Ik ben zeker tevreden over iCulture en lees al heel lang mee en ik lees ook zeker de 15 andere artikelen. Net als ik op diverse amerikaanse sites kijk omdat het leuk is.

  Keep up the good work…

 • Origineel geplaatst door naj85
  Alsof mensen niet weten dat daar een apple store is als de kerstboom er staat.. wat al jarenlang een traditie is in de haagse passage. Ook ik vind dat apple niet moet zeiken over wat er buiten hun winkel staat. De kerstboom staat er niet het hele jaar man, wat een gezeik

  Om vijftien jaren nou een traditie te noemen. Het geeft vooral blijk van een conservatieve instelling om alles maar zo te laten als het is. Voor Apple is het: graag of niet. Apple Stores betekenen meer omzet voor naburige winkels en meer inkomsten voor de verhuurder, om wiens pand het eigenlijk ook gaat. De passage is er op de eerste plaats voor winkels en hun financiële interesses, niet voor de kerstliefhebbers. Daarbij komt ook nog eens dat Apple er veel moeite voor doet om het pand zoveel mogelijk in originele staat te behouden en te renoveren, dat is een investering die ook meer gewaardeerd mag worden. Maar nee, handen af van de kerstboom!

 • Ik mis de boekhandel in de passage en zie het nut van die apple store niet in. We kunnen al die rotzooi toch ook online bestellen?

 • Origineel geplaatst door Bas
  Ik mis de boekhandel in de passage en zie het nut van die apple store niet in. We kunnen al die rotzooi toch ook online bestellen?

  En die boeken kun je niet online bestellen ??

 • @Bas: Toch wel het slechtste argument van de dag :|

 • @Marcel: mmmm. Gewoon, midden in de stad :-) Gooi toch lekker de Bijenkorf er uit. Hoppa. Prachtige Apple store

 • Gisteren wat gekocht bij Apple store Haarlem. Op de bon staat Apple store the Hague!! :)

 • Waarom neemt Apple niet die APRs over? Die gasten hebben al verstand van Apple.

 • @Stefan segers:
  Kan meerdere redenen bedenken:
  - APR overkopen: geen zwarte afzetting (of heel kort iig), geen (pers)aandacht, geen surprise, geen flashy opening, mensen weten al dat er een Apple winkel zit (= negatief)
  - Grootte? Ik neem aan dat die winkels kleiner zijn dan de nieuwe Apple Store
  - Alle (negatieve) ervaringen uit het verleden met die specifieke APR’s zullen aan Apple zelf worden gelinkt (negatief referentiekader)
  - Zelf beginnen en huidig personeel overhevelen is waarschijnlijk goedkoper wat betreft personeelskosten
  - Retail-ervaring voor winkelspots laat Apple koud, al zat je in het originele Macintosh team, dat kan ze niet schelen

 • @MauriceH:

  Helemaal met je eens!!

  Of op ‘t terrein waar nu t GZG nog staat.. :)

 • @Bubbly: Ik weet het. Ik heb gewoon wat met boeken; van die papieren dingen met bladzijden die je moet omslaan en waarvoor je je soms wel meer dan 10 minuten achter elkaar moet concentreren! Sorry, ik vind Apple-spullen erg nuttig en functioneel, maar het zijn gewoon gebruiksvoorwerpen. En om daar nou zo’n mooi pand aan te wijden…

 • @Stefan:
  Het blijkt uit het artikel vrij duidelijk dat het conflict met de gemeente in ieder geval niet over de kerstboom gaat.

 • @Bas: Ben het helemaal met je eens. Apple maakt mooie en goeie producten, maar ik zou graag zien dat ze niet in dit waanzinnig mooie pand komen. Een historisch pand waar één van de mooiste boekenwinkels zat en ook hoort. Nu wordt het een grote abstrakte saaie boel met een beperkt aantal artikelen (qua uiterlijk) Dit pand verdiend iets mooiers dan witte, zwarte, en alluminimum kleurige gadgets. Nogmaals, ik vind het mooie producten, maar Apple’s manier om hightech te verkopen in historische panden, en deze daarom ook denkt het half te moeten slopen, gaat mij veel te ver.Daar zal waarschijnlijk dan ook het conflict met de gemeente over gaan.Tuurlijk zal het waanzinnig “gestyled” zijn, maar daarmee gaat een mooi aanzicht voor een groot deel weer. verloren.Ik blijf het zonde vinden, en vraag me ook af hoe ze dit pand van vier etages een beetje aantrekkelijk denken te gaan maken. Een beetje pessimistisch misschien maar ik kan me ook niet voorstellen dat ze zoveel omzetten dat de huur en personeel van een dergelijk pand voor langere tijd betaald kan worden. We hebben een jaar geleden, een stukje verder in de passage, bij de apple store een Imac gekocht. Op een zaterdagmiddag. Er kwamen twee tot drie medewerkers ons helpen. Zo druk was het…..Maar goed, het nieuwe pand en de kerstboom…. Blijf er verdomme van af. Beperkt het zicht??? Hahaha. Dat pand is ongeveer 40 meter breed. Dat ‘boompje’ ongeveer 4 meter. Hou toch op!!!

 • Volgens mij moet je is een beetje inlezen over hoeveel geld er word verdient in de Apple store geloof me dat komt wel goed

 • Origineel geplaatst door Marcel
  @MauriceH: haha.. In de Rompert zeker?

  Helftheuvelpassage is dichter bij de A2 en de A59

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties