Babyfoons werken niet meer onder iPhone OS 3.0

Yves wil op vakantie gaan en zocht een babyfoon-applicatie voor de iPhone. Handig: terwijl Yves en zijn partner beneden op het terras van het hotel zitten kunnen ze toch horen of de baby in de hotelkamer nog rustig slaapt. Maar met de komst van OS 3.0 blijkt geen enkele babyfoon-applicatie meer te werken.

babymonitorYves gaat binnenkort op vakantie en zocht een babyfoon-applicatie voor de iPhone. Handig: terwijl Yves beneden op het terras van het hotel zit kan hij luisteren of de baby in de hotelkamer rustig slaapt. Maar met de komst van OS 3.0 blijkt geen enkele babyfoon-applicatie meer te werken. Neem bijvoorbeeld Baby Monitor: bij deze applicatie leg je je iPhone in de buurt van de slapende baby. Als het programma geluid detecteert belt het een nummer, zodat jij kunt meeluisteren naar de activiteiten van je baby. Sinds OS 3.0 is het echter niet meer mogelijk om dergelijke applicaties te gebruiken.


Applicaties kunnen niet langer zomaar een nummer bellen; een maatregel die waarschijnlijk uit veiligheidsoverwegingen is ingevoerd. De baby moet tegenwoordig zelf een knop op het scherm drukken om het gesprek te starten en dat werkt natuurlijk niet.

De ontwikkelaar van Baby Monitor heeft in de omschrijving in de App Store nog geen waarschuwing geplaatst, maar uit de reviews van gebruikers blijkt wel dat de applicatie niet meer werkt. Bij Babyphone staat wél een duidelijke waarschuwing dat de applicatie niet meer werkt, inclusief uitleg. Het is sinds iPhone OS 3.0 niet meer mogelijk om een telefoontje te initiëren zonder toestemming van de gebruiker. BabyPhone (with lullaby) werkt ook niet meer, maar heeft wel een alternatieve functie: je kunt ook een e-mailbericht krijgen of via mail-to-SMS een tekstberichtje op je toestel ontvangen. Maar dat betekent dat je bij elk SMS-bericht toch weer naar je hotelkamer moet rennen om te kijken of alles OK is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 juli 2009 om 10:27
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.