Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Pocket Universe: kijken naar de juiste sterren

De nieuwste update van Pocket Universe maakt het nog makkelijker om te herkennen wat er aan de hemel te zien is, want de applicatie maakt vanaf nu gebruik van een nieuwe functie in iPhone 3GS: het kompas.

venusvenusDit jaar is het internationale jaar van de astronomie, een mooi moment om eens met sterrenkijken te beginnen – mocht je aspiraties in die richting hebben. De applicatie Pocket Universe helpt daarbij met zeer gedetailleerde sterrenkaarten die precies aangeven wat er te zien is. De nieuwste update maakt het nog makkelijker om te herkennen wat er aan de hemel te zien is, want Pocket Universe maakt vanaf nu gebruik van een nieuwe functie in iPhone 3GS: het kompas. Wanneer je in een bepaalde richting kijkt detecteert de applicatie dit en past het beeld zodanig aan, dat je alleen de sterren in jouw richting ziet.


pocket universeHet mooie van Pocket Universe is dat het enorm veel informatie bevat: elke ster is voorzien van een labeltje of linkje naar meer informatie. Op oudere iPhones moet je het toestel kantelen en draaien om de juiste verzameling hemellichamen te zien. Bij de 3GS draai je rond, waarbij de sterrenkaart meteen wordt aangepast.

Pocket Universe heeft een aantal handige functies: zo kun je op de Locate-knop drukken om elk object te vinden dat zich boven de horizon bevindt. Selecteer je een bepaald hemellichaam, dan zal de sterrenkaart hierop centreren. Je kunt meteen beknopte informatie opvragen of doortappen naar informatie van Wikipedia. Pocket Universe bevat ook aanvullende informatie over maanfasen, meteorenregens en een functie Tonight’s Sky waarmee je meteen ziet welke bijzonderheden er op een bepaalde avond aan de hemel te bekijken zijn.

Downloaden: Pocket Universe (€2,39)

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 juli 2009 om 23:36
Categorie
Diensten

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.