Ontwikkelaar denkt dat Apple push blokkeert op gehackte iPhones

Ontwikkelaar PoweryBase denkt iets vreemds te hebben ontdekt: gebruikers met een gehackte iPhone blijken meer dan gemiddeld problemen te hebben met het ontvangen van push notificaties. Ze kunnen de applicatie NotifyMe maar beter niet kopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

notifymeOntwikkelaar PoweryBase denkt iets vreemds te hebben ontdekt: gebruikers met een ‘hacktivated’ iPhone blijken meer dan gemiddeld problemen te hebben met het ontvangen van push notificaties. Slechts 5 procent van de gebruikers is goed voor meer dan 80 procent van de problemen die bij de klantenservice worden gemeld. Inmiddels is de ontwikkelaar zover dat ze mensen met een gehackte iPhone afraden om NotifyMe (en ook andere push-applicaties) te kopen.


NotifyMe is een applicatie waarmee je herinneringen krijgt voor taken die je moet uitvoeren. Het werkt via Apple’s push notificatie-service. Zoals in dit schema is te zien worden ingestelde pushberichten eerst naar de servers van PoweryBase gestuurd, waarna ze een berichtje doorsturen naar Apple’s Push-servers. Die zorgt dat eindgebruikers een pop-up op hun scherm te zien krijgen. Maar hoe weet Apple dan dat je iPhone gehackt is?

PoweryBase denkt dat het als volgt zit:

When the Push based application such as NotifyMe requests an ID from APNS, the server responds within a second and identifies the device with the unique token. From that point, the connection between APNS and user’s device is successfully established. However, on a unofficially activated device, APNS keeps the application wait forever and does not provide any respond at all, keeping user wait infinitely or time out the connection, if the target application is capable of timing out.

PoweryBase heeft nu een manier gevonden om gebruikers met een gehackte iPhone te waarschuwen. Ze sturen deze gebruikers door naar de FAQ waarin het probleem wordt uitgelegd, om te voorkomen dat ze slechte reviews in iTunes krijgen. Wat nog niet helemaal duidelijk is, is of Apple de fout tijdens het testen over het hoofd heeft gezien, of pushberichten opzettelijk blokkeert op gehackte iPhones. PoweryBase vermoedt het laatste.

Meer info: 148apps.biz
Tipgever: Peter

Voor alle duidelijkheid: het gaat hier NIET zozeer om iPhones die een jailbreak hebben ondergaan, maar preciezer gezegd om ‘hacktivated’ iPhones. Deze zijn op alternatieve wijze geactiveerd, bijv. via ultrasn0w.

Reacties: 53 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.