Sudoku Magic lost Sudoku’s op met behulp van OCR

Sudoku Magic kan een sudoku puzzel inscannen en importeren op je iPhone met behulp van OCR. De applicatie kan de puzzel vervolgens ook oplossen.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

iphone_sudokuTwee ondernemers hebben samen met computerwetenschappers van de Cambridge universiteit een nieuwe Sudoku-applicatie ontwikkeld. Er zijn natuurlijk al tientallen Sudoku-varianten te vinden in de App Store, maar deze applicatie kan iets heel bijzonders. Door een foto te nemen van een Sudoku-puzzel in de krant of in een tijdschrift, kan de puzzel ‘geïmporteerd’ worden naar je iPhone.


De applicatie maakt hierbij gebruik van OCR, wat staat voor Optical Character Recognition, een methode om gescande letters en cijfers om te zetten in digitale tekst. Handig als je de krant moet laten liggen in de trein, maar je nog niet klaar was met het oplossen van je Sudoku. Je kan hem nu gewoon meenemen op je iPhone! En dat is niet het enige wat het programma kan.

Wanneer de puzzle op het iPhone-scherm verschijnt kun je ervoor kiezen om deze zelf op te lossen. Maar wat het programma vervolgens ook kan doen, is de oplossing van de puzzel zelf geven. Makkelijk als je op zoek bent naar een hint voor een bepaald vak om bijvoorbeeld een begin te maken met je Sudoku. De foto hoeft niet persé recht boven de puzzel te worden genomen, dit kan ook onder een bepaalde hoek gebeuren. Het programma corrigeert die hoek, en ook de eventuele schaduwen die zich in de foto bevinden worden eruit gefilterd om de cijfers te kunnen herkennen.

In het filmpje hieronder leggen de makers uit hoe het werkt en laten ze ook een demonstratie zien van Sudoku Magic. Volgens hen zal de applicatie vrij snel al beschikbaar zijn in de App Store en zal hij 99 dollarcent (0,79 euro) gaan kosten. Het filmpje is helaas niet te bekijken vanaf een iPhone omdat het in Flash-formaat is.

Er schijnt al een dergelijke applicatie in de App Store te bestaan onder de naam Sudoku Grab. Deze kost ook 0,79 euro en de applicatie is te downloaden via deze link. Met dank aan Kjetil voor de tip!

Click here to display content from www.viddler.com

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 18:20
Onderwerpen
,
Categorie
Games

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.