iPhone-games: Shipwreck, Pinball Fantasies en Scoops

Drie games die de aandacht trekken in de App Store: Pinball Fantasies is een nieuwe flipperkast, Scoops is vandaag gratis vanwege National Ice Cream Day en Shipwreck is opnieuw een kloon van Harbor Master.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

shipwreckEr is een nieuwe botengame in de App Store gearriveerd, gemaakt door ontwikkelstudio Candy Cane. Het principe is hetzelfde als Harbor Master: boten naar een aanlegplaats slepen. In Shipwreck krijg je te maken met vijf verschillende schepen, die verschillende snelheid hebben. De grote schepen zijn langzamer en moet en altijd op de gele kade gelost worden. Jetski’s en snelle boten kunnen op de rode kade terecht. Zo te zien wordt er maar één speelveld meegeleverd. De ontwikkelaar heeft wel meer speelvelden gepland.


De video maakt duidelijk dat Shipwreck in feite niets nieuws is:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

scoopsUpdate: deze tip blijkt bij teveel mensen problemen op te leveren, vandaar doorgestreept. Het is vandaag National Ice Cream Day. Is dat een marketingstunt van de ijsindustrie? Vast, maar gelukkig valt er ook nog iets gratis te halen: de applicatie Scoops is alleen vandaag gratis te downloaden (zo te zien voorlopig alleen in de Amerikaanse App Store – maar Nederlanders die gek zijn op koopjes en gratis apps hebben natuurlijk al lang zo’n Amerikaans account). In Scoops (normaal €0,79) moet je ijsjes op elkaar stapelen: de bolletjes vliegen vanuit de lucht naar beneden en jij moet proberen om de stapel ijsbolletjes zo hoog mogelijk te maken, zonder dat ‘ie omvalt. Terwijl je daarmee bezig bent, moet je de vallende groente zien te vermijden.

pinball fantasiesCowboy Rodeo heeft een port gemaakt van de klassieke flipperkastgame Pinball Fantasies, bekend van de Amiga. Dezelfde ontwikkelaar bracht eerder Pinball Dreams voor de iPhone uit. In Pinball Fantasies vind je vier grotere en complexere tafels, elk met eigen doelen die je moet zien te bereiken. De meegeleverde flipperkasten zijn: Party Land (een amusementspark uit de shareware-release), Speed Devils (autoracen) en Billion Dollar Gameshow (geïnspireerd op tv-shows, waarbij je prijzen kunt winnen door bepaalde combinaties uit te voeren). De laatstgenoemde is het moeilijkst omdat je alle prijzen kwijtraakt – en dus ook de kans op de jackpot – als je de kogel laat glippen. Daarnaast is er nog een flipperkast met de naam Stones ‘N Bones, dat zich afspeelt in de buurt van een spookhuis. Met deze kun je de hoogste scores behalen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 18:16
Categorie
Games

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.