Google Latitude is er op de iPhone

Bekijk op de kaart waar ze zich bevindenGoogle heeft op haar officiële mobile blog laten weten dat de locatieservice Latitude vanaf nu ook werkt op de iPhone. Het werkt niet via een officiële applicatie, maar via een web-app. Google Latitude is een dienst waarbij je aan je vrienden kunt laten zien waar je je momenteel bevindt. Je vrienden doen dit vervolgens ook, waardoor je op de kaart kunt zien waar zij momenteel zijn en hoe je het snelste naar ze toe kunt gaan.

Latitude heeft alle functionaliteiten die het ook op andere platformen zoals bij Android, Blackberry, Symbian en Windows Mobile biedt. Er is een groot verschil: omdat Apple geen achtergrondprocessen toestaat zul je altijd zelf handmatig je nieuwe locatie moeten doorgeven.

Wel wordt je locatie gelijk geupdate wanneer je de web-applicatie opstart, je hoeft daar verder geen extra handelingen voor te verrichten.

Google zegt dat het nauw heeft samengewerkt met Apple om Latitude op de iPhone te brengen. Ze hebben eerst een Latitude applicatie gemaakt, maar Apple verzocht hen de functionaliteit in een webapplicatie onder te brengen omdat de Latitude-applicatie anders teveel op haar eigen Maps applicatie zou lijken. Jammer dat Apple met dit beleid en het feit dat er geen achtergrondprocessen mogen draaien, op deze manier weer restricties oplegt aan wat een mooie service op je iPhone had kunnen zijn.

Latitude op de iPhone stelt mede daardoor dus niet zo heel veel voor. Het is gewoonweg simpel een lijst met je vrienden op de kaart. Het zou leuk zijn wanneer er ook statusupdates bij zouden komen waardoor je kunt zien wat je vrienden ook aan het doen zijn op dat moment. Of welke vrienden er het dichtst in de buurt zitten, foto’s bij de locaties, etc.

Wie Latitude op de iPhone wil uitproberen hoeft dus niet in de App Store te gaan zoeken, maar surft naar google.com/latitude in Safari op de iPhone.

Categorie(ën): Google
Tag(s): ,

34 reacties op “Google Latitude is er op de iPhone”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • heeey daar zat ik al een tijd op te wachten

 • Ik heb het vannacht ook al even geprobeerd en vind het op dit moment wat mager in vergelijking met andere locatietrackdiensten. Het zou leuk zijn als je er bijv. een statusberichtje bij kunt zetten, wat je aan het doen bent. Verder is het onhandig dat vrienden de moeite niet zullen nemen om elk uur de webapp te openen (logisch natuurlijk), zodat je uiteindelijk nog niet zoveel aan de informatie hebt. Wat heb ik eraan om te weten dat Mark 60 dagen geleden in Zweden zat?

 • Op zich niet zo heel erg dat het zo beperkt is. Als straks Google Wave wordt uitgerold, komen die statusupdates er vanzelf bij.

 • Ik ben hem nu aan het proberen en hij is alvast 1 keer gecrashed voordat ik op google kon inloggen.
  Ik krijg twee vragen: 1 Safari wil locatie informatie gebruiken en 2 google wil locatie informatie gebruiken.

  Toch wel jammer dat er niemand in de buurt is ;-)

 • Zeker leuk dit werk op mijn symbianen toestellen ook perfect maar zoals elders gemeld echt balen dat hij geen auto update doet dit doet hij wel op een windows mobolie of symbian toestel en geeft om de zoveel tijd door waar jij je bevindt en daar hoef je niks extra voor te doen zoals in de Iphone dit is echt minder en jammer maar ja dat zijn de beperkingen van een Iphone en ik heb hem puur aangeschaft voor spelcomputer voor onderweg :)

 • eindelijk voor de iPhone !!!
  Gebruik dit al een poos met de G1, zou wel fijn zijn als er ook een shout out functie (push) voor de iPhone komt, maar vraag me af of dit met de webapplicatie kan, had een applicatie of een functie in Maps toch handiger gevonden.

 • Ik werk met “heyWAY”. Het leuke hieraan zijn de pushberichten wanneer iemand zijn locatie update.

 • @gserban: Je zou leestekens kúnnen proberen, natuurlijk…

  Ontopic: Ik snap niet zo goed wat het voordeel is van dat google latitude gebeuren. Liever zou ik bijvoorbeeld twitter apps gaan zien die de nieuwe tweets op een kaartje laten zien. Zo weet je meteen wie, waar mee bezig is en op welke locatie. Dit is gewoon weer een halfgare poging van google om nog meer web-diensten te lanceren. Het wordt nooit meer dan een goede zoekmachine en het is tijd dat ze daar weer eens mee verder gaan.

 • Hoe kan je je foto ertoe voegen?

 • Nou ben er mee bezig maar hij geeft mn locatie erg slecht aan terwijl google maps gewoon wel goed aangeeft

 • Ik gebruik HeyWay. Werkt goed met push

 • HeyWay lijkt me tot nu toe ook prettiger dan Latitude. Nadeel van HeyWay is dat het alleen werkt onder iPhone gebuikers.

 • Origineel geplaatst door Nuno
  Hoe kan je je foto ertoe voegen?

  heb ik ook nog niet kunnen achterhalen

 • Kun je Latitude ook gebruiken als tracker voor anderen?

  Dus dat iemand thuis op de PC kan volgen waar je bent.

 • @ElDiablo: je foto dien je in je Gmail account toe te voegen, ga naar je Gmail account -> Settings -> General -> change picture

 • @hiker: ja hoor check
  http://www.google.com/latitude
  optie 2: View it on your computer

 • Hm.
  Ik stuur wel eens een berichtje met m’n locatie vanuit de Google Maps app naar een vriend om daar af te spreken, maar om dit nou continue voor iedereen uit te zenden… voor mij hoeft dat niet.
  Net zo min als dat ik vind dat het mij aangaat waar m’n vrienden constant uithangen.
  Maar goed, misschien ben ik wel gewoon een saaie paranoïde ouwe lul ;-)

 • Origineel geplaatst door andychoco
  @ElDiablo: je foto dien je in je Gmail account toe te voegen, ga naar je Gmail account -> Settings -> General -> change picture

  thnx! Ff proberen

 • Origineel geplaatst door andychoco
  @ElDiablo: je foto dien je in je Gmail account toe te voegen, ga naar je Gmail account -> Settings -> General -> change picture

  dit moet neem ik aan op een gewone computer?via mn iphone ken ik et nergens vinden namelijk

 • @ElDiablo: ja klopt, vanaf een gewone computer is wel nodig

 • Ja, ik lees het al in de krant: “man betrapt: vrouw zocht hem via latitude en vond hem bij de hoeren ”

  @prullenbak: Google kan meer dan alleen een zoekmachine maken, youtube, google video, gmail, google maps, google earth, android, google analytics, mensen die hun geld verdienen met google adds, …

 • Origineel geplaatst door andychoco
  @ElDiablo: ja klopt, vanaf een gewone computer is wel nodig

  oke thnx vanavond maar ff proberen

 • Eindelijk! Hier zat ik op te wachten

 • Origineel geplaatst door sredlums
  maar om dit nou continue voor iedereen uit te zenden… voor mij hoeft dat niet.

  Dat gebeurt dus ook niet. Idem voor mensen die Latitude openen en zeggen: “Hee, er zijn helemaal geen andere gebruikers in de buurt!”. Dat klopt: je ziet alleen de locatie van je eigen vrienden die daarvoor toestemming hebben gegeven. En de app stuurt alleen de locatie als je Latitude opent, dus de kans dat je partner live kan tracken dat je naar de hoeren gaat is nul.

  Spookverhalen zijn er om uitgeroeid te worden ;-)

 • Dit is perfect nu hoef ik niet meer naar de halte ik kan precies op tijd de deur uit en dan haal ik de
  bus gemakkelijk ik zie alle bussen die te laat zijn en te vroeg
  alleen nu moet htm met trams erbij en hij is perfect, de app werkt heel soepel en de locatiebepaling is ook heel
  duidelijk

 • Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
  Origineel geplaatst door sredlumsmaar om dit nou continue voor iedereen uit te zenden… voor mij hoeft dat niet.Dat gebeurt dus ook niet. Idem voor mensen die Latitude openen en zeggen: “Hee, er zijn helemaal geen andere gebruikers in de buurt!”. Dat klopt: je ziet alleen de locatie van je eigen vrienden die daarvoor toestemming hebben gegeven. En de app stuurt alleen de locatie als je Latitude opent, dus de kans dat je partner live kan tracken dat je naar de hoeren gaat is nul.Spookverhalen zijn er om uitgeroeid te worden

  niet helemaal waar.. Mn vriendin heeft een blackberry en die kan ik continu blijven tracken.
  Ze stuurt me helemaal niks alleen 1 maal geaccepteerd en ik kan blijven kijken( je ziet ook de tijd etc wanneer voor et laatst verstuurd is)

 • Origineel geplaatst door Andrade
  Google Wave

  Moeten wel al je vrienden ook een Iphone hebben. Dat is meestal niet het geval

 • Dank je. Ga nu metern proberen. @andychoco:

 • Lijkt me een leuke functie, Latitude. Maar, ik heb een minuut geleden de website benaderd om (sub-optimaal ;) ) Latitude dan maar ‘s als webapplicatie te proberen en dan klapt Safari er gewoon uit bij het aanmelden.Ik wacht wel op een stabiele app in de Appstore. Tot nu blijkt ‘wachten tot kinderziektes er uit zijn’ de beste strategie. Ook Tweetdeck bleek indertijd minder op de iPhone, imho.

 • ……..Dit is gewoon weer een halfgare poging van google om nog meer web-diensten te lanceren. Het wordt nooit meer dan een goede zoekmachine en het is tijd dat ze daar weer eens mee verder gaan.

  Je hebt niet goed gelezen. Google wilde er wel meer mee doen maar dat mocht dus niet van Apple.

  Google Apps is een van de mooiste verbeteringen in tien jaar. Al verschillende klanten helpen migreren en die besparen nu honderden euro’s op hardware en Microsoft Software. Allemaal gratis Apps die het wonderbaarlijk goed doen.

  Het is wennen aan Gmail, maar ook hebben mensen moeten wennen aan Outlook. Als je Gmail goed gebruikt (incl. de diverse Labs functies) wil je NOOIT meer terug naar Outlook of Apple Mail.

  Gratis mailserver op je eigen domeinnaam, zonder SPAM, altijd online, ook off-line beschikbaar, alles als Outlook maar dan beter.

  Ontopic: Jammer dat Apple de handrem er weer opzet. Het lijkt helemaal niet op ‘Kaarten’ want daar zie je alleen je eigen positie op niet die van vrienden. HeyWAY is inderdaad de beste tot nu toe.

 • @ElDiablo:
  dat komt dan door de App op de blackberry we hebben het hier over de iphone

 • @Michiel:
  youtube:niet zelf gemaakt door google, en verliesgevend
  google video: geflopt, waarna ze youtube overnamen
  gmail:ja, dat is na 5 jaar uit beta gekomen…
  google maps:uitbreiding op de zoekmachine
  google earth:wie gebruikt dat nog, sinds maps?
  android:moet zich nog bewijzen en is nu al achterhaald, dankzij chrome, wat zich nog moet bewijzen.,
  google analytics:gebaseerd op de zoekmachine, en hangt er nauw mee samen, net als google ads…

  Ik wil google niet bashen (al doe ik het wel een beetje) ik gebruik de zoekmachine en maps en youtube ook veel…maar ze maken wel heel verschillende producten waardoor ze de focus erg kwijtraken. Ik zou liever zien dat ze op zoek-gebied meer zouden gaan innoveren, bijvoorbeeld de weergave van resultaten. Maar goed…

 • Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
  Dus de kans dat je partner live kan tracken dat je naar de hoeren gaat is nul.

  Mijn ervaring is dat ze juist beginnen met naar m’n iPhone te grijpen.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Google enables Latitude for iPhone > Article > MobilityMinded
Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties