50 manieren om je iPhone-applicatie te promoten

iphone taartEen tijdje geleden gaven we een lijstje met tips hoe je als ontwikkelaar kunt opvallen in de App Store. Een blogger die gespecialiseerd is in marketing heeft daar nu een variant op gemaakt: een lijstje met 50 tips om je iPhone-applicatie te promoten. Er zitten wat voor de hand liggende tips bij, zoals het aanbieden van je applicatie bij reviewsites (zoals iPhoneclub.nl) en zorgen dat je opvalt in de App Store. Maar blogger Tim Cascio heeft ook wat originele tips verzonnen, zoals het maken van postzegels met je applicatie-icoon, maak een walk-through van je applicatie, zoek een launchpartner en maak een blog over je applicatie.

Een Facebook-fanpagina, het promoten van de applicatie in je e-mailhandtekening, maken van wallpapers of het organiseren van een launchparty is ook een goed idee. Bij zo’n party moet je natuurlijk wel gebakjes uitdelen met bovenop een applicatie-icoontje van marsepein.

Meer info: Tim Cascio’s Blog

Categorie(ën): Development

7 reacties op “50 manieren om je iPhone-applicatie te promoten”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Zal het even gaan lezen. Bedankt!:)

 • Wat dacht je van gewoon een goede app maken?

 • Origineel geplaatst door GM
  Wat dacht je van gewoon een goede app maken?

  Je mag de beste app maken van de wereld, tussen al die andere apps val je heus niet op…
  Heb veel vrienden die marketing studeren en zij gaan ermee akkoord dat een goed idee niet alles is.
  Hier in de buurt hebben ze bijvoorbeeld een bedrijfje opgestart dat ecologische auto’s, brommers en fietsen (vond ik ook raar maar ligt aan het milieuvriendelijke materiaal) verkoopt/verhuurt. Ze doen het tot nu toe nog steeds héél goed, maar blijkbaar zijn ze al tot 2x toe opnieuw moeten proberen vanwege de aantrek… het grote probleem, naam bekendheid! hebben ze nu wel uiteraard voor uitgekeken en doen het nu dus veel beter… Naambekendheid is alles, zeker tussen duizenden andere apps ;)

 • iphoneclub een lief mailtje sturen!?

 • Origineel geplaatst door Pinoy
  Origineel geplaatst door GMWat dacht je van gewoon een goede app maken?Je mag de beste app maken van de wereld, tussen al die andere apps val je heus niet op…
  Heb veel vrienden die marketing studeren en zij gaan ermee akkoord dat een goed idee niet alles is.
  Hier in de buurt hebben ze bijvoorbeeld een bedrijfje opgestart dat ecologische auto’s, brommers en fietsen (vond ik ook raar maar ligt aan het milieuvriendelijke materiaal) verkoopt/verhuurt. Ze doen het tot nu toe nog steeds héél goed, maar blijkbaar zijn ze al tot 2x toe opnieuw moeten proberen vanwege de aantrek… het grote probleem, naam bekendheid! hebben ze nu wel uiteraard voor uitgekeken en doen het nu dus veel beter… Naambekendheid is alles, zeker tussen duizenden andere apps

  Je hebt helemaal gelijk…

 • Hoe krijg je de vette icoontjes als op het plaatje??

 • @Klaas: ff lezen, dat zijn gebakjes

  on topic:
  ik denk dat het sowieso heel moeilijk blijft om op te vallen. vooral als je bij games kijkt zijn het toch vaak de grote namen als EA enz. die met een handjevol apps de categorie zich flink toe eigenen.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties