Tonetable voor iPhone: scratchen met je digitale vinyl-systeem

Met Tonetable kun je je digitale vinylsysteem aansturen en de nummers vervolgens scratchen en pitchen via je iPhone. Tonetable kost €5,99 in de App Store.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

367764Wie herinnert zich MixMeister Scratch nog? De eerste applicatie op de iPhone waarmee je kon scratchen als een echte DJ. MixMeister werkte nog met scratch-samples en niet met echte platen of het realtime scratchen van muziek. De nieuwe applicatie Tonetable doet dit wel. Met Tonetable kun je je digitale vinyl-systeem in realtime bedienen en de nummers echt zelf scratchen of pitchen.

Tonetable werkt samen met de meeste digitale vinyl-systemen zoals de Serato Scratch Live, Native Instruments’ Traktor Scratch, M-Audio’s Torq, Image-Line’s Deckadance en nog een aantal anderen. Dit zijn allemaal virtuele turntables waarmee je je digitale audiobestanden live kunt mixen.


De bediening werkt door middel van een lage toon van 1-2 kHz waarmee je deze systemen kunt aansturen. Om je iPhone te gebruiken als afstandsbediening sluit je de audio-uitgang van je iPhone aan op de audio-ingang van het virtuele DJ-systeem. Je kunt daarna scratchen, de plaat een zogeheten throw geven (zie filmpje) of de pitch veranderen.

Bekijk hieronder een demonstratie van Tonetable:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Tonetable is verkijgbaar in de App Store en kost 5,99 euro.
Meer info: Inklen Tonetable
Met dank aan tipgever Roy

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 15:32
Categorie
Muziek

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.