Preview: Twitbit v1.1 ondersteunt weer push notificaties

De applicatie Twitbit kon door een wijziging bij Twitter geen push notificaties meer versturen. Jeroen kreeg van de ontwikkelaar een preview, die over twee weken in de App Store verkrijgbaar is. Die ondersteunt de push notificaties inmiddels wel weer.
Jeroen Greitemann - · Laatst bijgewerkt:

Twitbit in landscape.Er is al eens eerder een review geschreven over de applicatie Twitbit, maar deze versie werkte niet meer door wijzigingen die achter de schermen zijn doorgevoerd bij Twitter. Twitbit is één van de vele Twitter-applicaties beschikbaar in de App Store. Ik heb het programma persoonlijk gekocht, omdat het de eerste Twitter-applicatie was die ik tegenkwam die push notificaties ondersteunde. Verleden tijd? Ja, sinds 28 juli heeft Twitter wijzigingen doorgevoerd, met als gevolg dat de applicatie Twitbit op dit moment onbruikbaar is als je een tweet wilt versturen. Eigenlijk is het op dit moment alleen mogelijk om tweets van anderen te lezen.


Ik heb de ontwikkelaar hiervan op de hoogte gesteld en kreeg snel daarna de mogelijkheid om de nieuwste versie 1.1 te testen die (naar verwachting) over twee weken in de App Store te vinden zal zijn. Hierin zijn een aantal punten verbeterd en er zijn meerdere nieuwe opties toegevoegd. Het belangrijkste is dat de ontwikkelaar de applicatie zo heeft aangepast dat Twitbit weer compatible is met Twitter en dat er zorgeloos getwitterd kan worden.

De grootste wijziging (op het feit na dat de applicatie weer doet wat hij moet doen) is dat deze applicatie nu landscape-modus ondersteund. Zoals in alle andere gevallen gebeurt dit automatisch wanneer je de iPhone horizonaal houdt.

Daarnaast kan je nu ook aangeven voor wat voor soort berichten je graag push notificaties wilt ontvangen. Voor Direct Messages? Mentions? Of toch allebei?

Er is ook meer nagedacht over de indeling van de buttons. Er is gekozen voor een andere indeling en er zijn wat buttons toegevoegd. Nadat je een tweet hebt geopend, heb je de mogelijk om hierop te reageren, iemand een Direct Message te sturen of te retweeten. Deze functies zaten voorheen rechts bovenin verscholen in een klein knopje waar je op moest drukken om deze opties te bekijken. Dat knopje zit er nog wel, maar geeft je nu de mogelijkheid om de desbetreffende tweet te bekijken in je Safari-webbrowser, of via de e-mail te sturen naar mensen die geen Twitter gebruiken.

Er zijn nog meer kleine wijzigingen doorgevoerd zoals twee verschillende zoekfuncties, het zoeken in berichten en het zoeken naar personen. Deze zoekacties worden vanaf heden ook opgeslagen. Verder worden berichten die je krijgt en verstuurd weergegeven als conversatie net zoals in de sms functie van de iPhone.

Als laatste geeft de ontwikkelaar aan dat er veel veranderingen zijn doorgevoerd om de functionaliteit en de stabiliteit van deze applicatie te bevorderen. Al met al een meer dan prima Twitter-applicatie die zijn geld dubbel en dwars waard is.

Info: Twitbit

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.