iLike Local Concerts: zoekt concerten en bands in jouw buurt

iLike Local Concerts zoekt optredens van bands en artiesten bij jou in de buurt.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

header_ilikeiLike heeft een applicatie uitgebracht waarmee je gemakkelijk kunt zoeken naar optredens van bands en artiesten bij jou in de buurt. De website van iLike is een muziek- en concert community en werkt onder andere al samen met Facebook en iTunes. Het heeft inmiddels al een behoorlijk gebruikersaantal opgebouwd met zo’n 50 miljoen accounts. Op basis van je muziekbibliotheek geeft iLike aanbevelingen voor andere artiesten (zoals Genius dat ook doet) en laat bovendien zien wanneer er concerten van jouw favoriete bands in de buurt zijn. Die laatste mogelijkheid hebben ze nu ondergebracht in een eigen applicatie voor de iPhone, genaamd iLike Local Concerts.

Concerten

Wanneer je de applicatie voor het eerst opstart zoekt hij je locatie op en laadt vervolgens de lokale, regionale en nationale concertgegevens in. Die gegevens komen uit de database van iLike, die gekoppeld is aan alle grote concertaanbieders. Denk hierbij aan TicketMaster, LiveNation, TicketsNow en Ticketweb. Ook bevat het concertgegevens direct afkomstig van de bands en artiesten zelf.

Wanneer de lijst met optredens geladen is kun je hier tot drie maanden vooruit doorheen bladeren. Je kunt ervoor kiezen om alleen de bekende / populaire bands of artiesten te zien, maar je kunt ook alle optredens van alle bands bekijken. Wanneer je klikt op een optreden krijg je de details te zien zoals datum en tijdstip en kun je vanuit de applicatie naar Google Maps gaan waar de precieze locatie van het optreden staat aangegeven. Ook kun je direct vanuit iLike Local Concerts naar de ticket-website gaan voor het concert. Daarnaast kun je ook de andere concerten die op diezelfde locatie worden gegeven bekijken.

Locaties

Naast het zoeken op concerten, kun je ook bekijken welke concertlocaties (venues) er bij jou in de buurt zijn en welke artiesten en bands daar vervolgens een optreden gepland hebben. Vanuit de detail-pagina van de locatie krijg je de verschillende optredende bands te zien en kun je wederom doorklikken naar een kaartje met daarop de locatie van die venue. Bovenaan de pagina kun je, net als bij de concerten trouwens, zoeken in alle ingeladen gegevens.

iLike Local Concerts is handig voor wie graag concerten in de buurt bezoekt en hier snel een compleet overzicht van wil hebben. De gegevens zijn actueel en compleet genoeg om je concertbezoekjes voor de komende tijd in te plannen. Binnenkort zal de applicatie ook linken aan de online iLike community. Daardoor zul je ook concertverslagen kunnen lezen, foto’s van optredens bekijken en zien welke van je vrienden ook naar hetzelfde concert willen gaan.

iLike Local Concerts is gratis te downloaden in de App Store.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 15:31
Categorie
Muziek

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.