FuelPrice voor iPhone toont prijzen van benzine en diesel in Nederland

FuelPrice is een nieuwe Nederlandse applicatie voor de iPhone, waarmee je benzine- en dieselprijzen in Nederland kunt opvragen. De applicatie zet prijzen op de kaart, zodat je snel ziet welke goedkope tankstations in de buurt zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

fuelpriceFuelPrice is een nieuwe Nederlandse applicatie voor de iPhone, waarmee je benzine- en dieselprijzen in Nederland kunt opvragen. De applicatie zet prijzen op de kaart, zodat je snel ziet welke tankstations in de buurt zijn en hoeveel ze voor benzine of diesel rekenen. In de applicatie geef je aan welke brandstof je wilt gebruiken: Euro 95 of diesel. In de applicatie kun je met een schermtap de locatie van het tankstation in Google Maps bekijken.


fuelpriceFuelPrice werkt alleen op toestellen met GPS en is dus niet geschikt voor de iPod touch. Een ander voorbehoud, is dat de getoonde brandstofprijzen indicatief zijn, voor de afgelopen periode. Er is dus geen realtime update maar je kunt aan de hand van drie prijscategorieën (goedkoop, gemiddeld en duur) zien hoe het prijspeil ligt. Op het kaartje hierboven zie je dat dure tankstations (€1,40 en hoger) een rood randje hebben gekregen en in de categorie ‘duur’ vallen. De gele prijzen (€1,31 t/m €1,39) zijn gemiddeld en de groene prijzen (lager dan €1,31) zijn goedkoop. Er is ook een weergave met alleen gekleurde bolletjes (zie hiernaast).

Wat FuelPrice handig maakt, is dat je makkelijker de verborgen tankstations even buiten de snelweg kunt vinden. Je hebt er wel een internetverbinding voor nodig en er worden alleen prijzen in Nederland getoond (geen België). In Nederland is het registreren van brandstofprijzen minder ver gevorderd dan in de VS, waar je vrijwel realtime de benzineprijzen kunt opvragen.

Downloaden: FuelPrice (€3,99)

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.