iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Mijn Telfort, Spotify, Station+ en meer

Afgelopen week op iPhone en iPad: een review van Microsoft Office voor iPad en is Trein+ een goed alternatief voor NS Reisplanner Xtra.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

spotify-donkere-kleurenIn de zaterdagse App Gemist blikken we elke week terug op de afgelopen week aan apps. Ditmaal gingen we de diepte in. We legden Microsoft Office voor de iPad uitgebreid op de pijnbank en zette de beste apps om klantenkaarten te digitaliseren op rij. Maar er is nog veel meer. Fantastical 2 is een fraaie agenda-app op iPad. Is Station+ een goed alternatief voor de officiële NS Reisplanner Xtra en: Spotify kleurt voortaan zwart.

AG Terschelling iPhoneTerschelling++ – De ontwikkelaar van Terschelling++ is er dit jaar vroeg bij, met een applicatie die handig kan zijn voor Oerol en andere activiteiten op het waddeneiland. Met de app kun je de weg vinden naar alle festival-locaties, maar zie je ook een klok met de verwachte aankomsttijd op basis van je huidige snelheid en richting. Handig om te zorgen dat je op tijd bent voor een voorstelling. Hoewel de applicatie kwaliteiten heeft, roepen de keuzes van de ontwikkelaar ook vraagtekens op.
Downloaden: Terschelling++ (€0,89, universeel, iOS 5.1.1+)

AG Multiple Attachments iPhoneMultiple Attachments – Een onhandig probleem in iOS is dat je maar één e-mailbijlage tegelijk kunt versturen in een mailtje. Meerdere foto’s versturen wel, maar een mix van verschillende bestandsformaten? Vergeet het maar. Zelfs in de vele alternatieve mailapps voor iOS is zo’n functie zelden of nooit te vinden. Multiple Attachments is een nieuwe e-mailapp waarmee het wel kan. Zoals de naam al aangeeft, is deze app speciaal bedoeld om meerdere bijlagen te sturen. Het idee is dat je vanuit een willekeurige app een document exporteert met de ‘Open in’-functie.
Downloaden: Multiple Attachments (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

AG Mailtracker iPhoneMailtracker – Na het probleem van meerdere e-mailbijlagen hebben we opnieuw een nijpend probleem voor mensen die veel e-mailen op de iPhone. Hoe weet je of een e-mailbericht is gelezen? Op de desktop kun je daarvoor soms een leesbevestiging instellen, op de iPhone niet. Mailtracker springt in op de behoefte om gelezen mailtjes in de gaten te houden. De app kijkt of een e-mailbericht gelezen is en hoeveel tijd iemand eraan besteed heeft. Zo hoef je nooit meer de awkward vraag te stellen: “Heb je mijn mailtje nog gezien?” Maar je ontdekt met deze app misschien ook dingen die je liever niet weet.
Downloaden: Mailtracker (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Ultrakam iPhoneUltrakam – Filmen met de iPhone doen we allemaal wel eens. Toch zijn er ook professionele filmmakers die de iPhone hebben ontdekt. Het dwingt ze om rekening te houden met de beperkingen van de iPhone, maar tegelijk kan het zorgen dat je je creatieve grenzen wat meer opzoekt. Wie zich toch nog druk maakt over de resolutie, kan vanaf vandaag Ultrakam installeren. Deze app kan 2K video’s filmen in een hogere resolutie van Full HD.
Downloaden: Ultrakam The Professional Camera (tijdelijk €5,99, daarna €10,49, universeel, iOS 7.0+)

AG Tripster iPhoneTripstr – Mocht je je nou afvragen: kunnen meer apps die handige swipe-beweging van Tinder gebruiken? Dan verdient de nieuwe iPhone-app Tripstr zeker je aandacht. Je selecteert een reeks locaties of dagen uit je fotoalbum en bepaalt vervolgens per foto of je hem wilt gebruiken voor je reisverslag dat je maakt met Tripstr. Veeg naar rechts en de foto gaat mee, veeg naar links en je verwerpt hem. Je voorziet elke foto desgewenst van een onderschrift en maakt zo in een handomdraai een reisverslag dat andere personen in de app of op het web kunnen zien.
Downloaden: Tripstr (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Onefootball iPhoneOnefootball – De hooggewaardeerde voetbalstanden-app THE Football App heet voortaan anders. Vanaf update 7.0 gaat de applicatie door het leven als Onefootball. Het aantal verbeteringen dat met die naamsverandering gepaard gaat, is groot. Je kan voortaan een favoriet team en een favoriet land instellen waarover je het laatste nieuws, statistieken en relevante scores te zien krijgt. Ook biedt de app voortaan live audioverslag van wedstrijden uit de Premier League.
Downloaden: Onefootball (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG CalPal iPhoneCalPal – Stuur je andere personen wel eens een directe uitnodiging voor een afspraak? In de meeste agenda-apps gaat het eigenlijk net niet handig. Je hebt een mailadres niet bij de hand, deelt geen Google Calendar met de ander of de ontvanger heeft geen agenda-app die uitnodigingen kan ontvangen en accepteren. CalPal positioneert zichzelf als die applicatie. De app combineert je agenda op de iPhone en iPad met het direct uitnodigen van vrienden voor afspraken.
Downloaden: CalPal (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG TubeAlert iPhoneTubeAlert – Of je nou geen genoeg krijgt van de science-fiction van Veritasium, of helemaal verslaafd bent aan Russian Car Crashes. Voortaan kan je een pushbericht ontvangen als je favoriete YouTube-kanalen nieuwe video’s publiceren. Daar zorgt de gratis app TubeAlert voor. De pushberichten sturen je direct door naar de app, waarin je de video’s van je geselecteerde kanalen en de populairste kanalen kan bekijken. Zo behoor je steeds tot de eerste kijkers van een nieuwe video.
Downloaden: TubeAlert (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Station+ iPhoneStation+ – Trein+ Informatiebord is een beetje een gimmick. De applicatie laat je louter de eerstvolgende treinen zien vanaf het station waar je je begeeft. Dat doet het met het uiterlijk van de NS-borden die je op de perrons tegenkomt. Allerminst een complete app. Maar de Nederlandse ontwikkelaar Rengi Rengi heeft nóg een applicatie voor treinreizigers. Dat is Station+, net voorzien van een nieuw uiterlijk en een overzichtelijk alternatief voor de officiële NS Reisplanner Xtra-app.
Downloaden: Station+ (gratis, universeel, iOS 7.0+)

AG Spotify iPhoneSpotify – Spotify heeft de grootste design-update ooit gekregen op iPhone. Vanaf nu kiest de muziekdienst voor donkere kleuren, met een nieuw lettertype en grote albumhoezen. Foto’s van artiesten staan voortaan in een rond icoontje en er is een nieuwe verzamelfunctie Jouw Muziek, die geleidelijk wordt uitgerold. Spotify heeft de afgelopen maanden diverse designs uitgetest op proefpersonen en heeft uiteindelijk voor deze zwarte variant gekozen. De donkere kleurtonen vielen het best in de smaak.
Downloaden: Spotify Music (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG #Flits iPhone#Flits – Om een overzicht van flitsers langs de weg te zien op de iPhone, kan je de Onderweg-app van ANWB gebruiken. Maar dat was ontwikkelaars Peter Gerdes, Daniël van Dorp en Edwin Niejenhuis niet snel genoeg. Hun nieuwe iPhone-app #Flits is niets anders dan een overzicht van flitsmeldingen en files. Zo zie je even voor je wegrijdt op welke wegen flitsers zijn, maar ook welke flitsers je tegenkomt op de weg waar je nu rijdt. De techniek erachter is wel leuk: de app haalt zijn gegevens van Twitter.
Downloaden: #Flits (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG NYTnowNYTNow – De New York Times heeft een nieuwe applicatie uitgebracht op iPhone die het nieuws van de krant en andere verhalen van andere websites combineert. Je kan NYTNow zien als een soort Flipboard met volledige curatie van de krant zelf, maar ook als een knipoog naar NRC Reader omdat slechts een selectie van de artikelen uit de krant in de app wordt gepresenteerd. Je kan elke maand tien artikelen gratis lezen in de app. Voor 6,99 euro per maand vervalt die limiet.
Downloaden: NYTNow (gratis, €6,99 per maand voor onbeperkt toegang, iPhone, iOS 7.0+)

AG Mijn Telfort iPhoneMijn Telfort – Telfort heeft zijn belstatus-app eindelijk voorzien van een grote update. Versie 2.0 is een volledig vernieuwde applicatie – en dat was nodig. In november vorig jaar schreven we nog dat Mijn Telfort al anderhalf jaar last had van een storing, met meer dan 400 negatieve recensies in de App Store. Nu moeten die problemen de wereld uit zijn. Behalve dat je ongestoord je beltegoed en dataverbruik moet kunnen bekijken in de app, zie je nu ook informatie over je facturen en abonnement. Ook prepaidklanten kunnen nu in de app terecht.
Downloaden: Mijn Telfort (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Twibfy iPhoneTwibfy – De Amsterdamse start-up Twibfy is begonnen als fraaie fotoverzamel-website, maar heeft sinds juli 2013 ook een gelijknamige app die lijkt op een artistieke versie van Pinterest. Denk daarbij aan fotografie, bijzondere spullen en gadgets, kunst en creatieve teksten, en niet: kattenplaatjes, cupcakes, trouwjurken en stappenplannen voor een wasbordje. Nu is Twibfy geüpdatet met ondersteuning voor video en een in-app browser, waarmee je de herkomst van foto’s en video’s kunt ontdekken.
Downloaden: Twibfy (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Vine iPhoneVine – Vine heeft de grootse app-update ooit uitgebracht. Versie 2.0 van de app bevat een systeem voor videoberichten, zogenaamde Vine Messages. Het houdt in dat je tekstberichten en videoreacties in privéberichten kunt versturen naar vrienden. Die vrienden kunnen ook weer een reactie terugsturen met een videobericht. De nieuwe functie maakt het zelfs mogelijk om berichten naar willekeurige personen te sturen.
Downloaden: Vine (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Audiobus 2.0Audiobus – Een grote 2.0-update voor de muziekmixapp Audiobus voegt belangrijke nieuwe functies toe. Met Audiobus is het mogelijk om meerdere muziekapps aan elkaar te koppelen, zodat het gemixte geluid van bijvoorbeeld een dj-app terechtkomt in GarageBand. Dit zorgt ervoor dat je de mixopties van meerdere muziekapps tegelijkertijd kunt benutten. De update voegt een in-app aankoop toe, die het mogelijk maakt om oneindig veel connecties te maken en de effecten van meerdere apps met elkaar te combineren.
Downloaden: Audiobus (€4,49, universeel, iOS 7.0+)

Exclusief voor iPad

AG Office mobile for Office 365 iPhoneMicrosoft Office: de review – Na jaren wachten heeft Microsoft eindelijk Office voor iPad uitgebracht. Het bestaat uit drie gratis apps, die afzonderlijk te installeren zijn: Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint. De apps zijn gratis als je alleen wilt bekijken en presenteren, maar om te kunnen bewerken heb je een Office 365-abonnement nodig. Prijst Microsoft zichzelf uit de markt met Office voor iPad, of zijn er genoeg punten waarop Microsoft zich kan onderscheiden?
Lezen: Review: Office voor iPad

AG Fantastical 2Fantastical 2 – De bekende agenda-app Fantastical 2 is niet langer alleen voor de iPhone verkrijgbaar. Er is nu ook een iPad-versie, en die is een kijkje waard. De app heeft geen wirwar van verschillende soorten overzichten, maar een combinatie van verschillende soorten agenda’s op één scherm. Zo zie je tijdblokken in de weekweergave, je komende afspraken op rij én de dagen van de maand in één oogopslag. Ook de mogelijheid om afspraken in te voeren in een vloeiende zin, heeft zijn weg naar de iPad gevonden.
Downloaden: Fantastical 2 (€8,99 ter introductie, daarna €11,99, iPad, iOS 7.0+)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.