Nieuwe richtlijnen App Store voor medische informatie en gokapps

Apple heeft nieuwe richtlijnen voor de App Store ingevoerd voor medische apps, gokken en wedstrijdapps.

radisphere-appApple laat ontwikkelaars voortaan aangeven dat apps medische informatie bevatten of betrekking hebben op gokken of wedstrijden. Dat is te lezen in nieuwe voorwaarden voor iTunes Connect, die in handen zijn van iCulture. Apps die medische informatie bevatten of informatie geven over medische behandelingen, moeten als zodanig duidelijk herkenbaar zijn. Dit kan te maken hebben met nieuwe regels vanuit de FDA, die al in 2011 aangaf dat ze gezondheidsapps beter willen reguleren.


Maar het kan ook erop wijzen dat Apple de komende tijd veel medische apps verwacht, als de plannen van Apple rond gezondheidstoepassingen worden onthuld. Apple waarschuwt de ontwikkelaars dat er wijzigingen zijn aangebracht in de App Store, die van invloed zijn op de beoordeling van apps en het voldoen aan juridische regels.

Bij apps moet je als ontwikkelaar verplicht aangeven als er bijvoorbeeld milde horror, suggestieve thema’s of seksuele inhoud te zien is. Dit is nu uitgebreid met drie nieuwe items:

  • Medical/Treatment Information
  • Gambling and Contests
  • Unrestricted Web Access

Het laatstgenoemde item is bedoeld voor apps die bijvoorbeeld een ingebouwde browser hebben, waarmee je vrij op internet kunt rondbladeren. Er werden ook nog wat andere wijzigingen doorgevoerd, zoals veranderde leeftijdsbeoordelingen voor Korea, Brazilië, de Verenigde Arabische Emiraten en de Saoedische App Store. In de Braziliaanse App Store is een compleet nieuwe leeftijdsbeoordeling voor games ingevoerd, om te kunnen voldoen aan lokale wetgeving. Ontwikkelaars van games hoeven op zich niets te doen; de Braziliaanse indeling zal automatisch worden ingevoerd op basis van huidige content.

Tipgever: Wietse

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.