iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Opera Coast. Appie Wijnvinder, Acompli en meer

Acompli is een indrukwekkende mail- en agenda-app, CloudConvert zet bestanden over en nog veel meer nuttige en leuke iPhone- en iPad-apps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Acompli iPhone mail agenda contacten bijlagesAan het begin van de meivakantie zetten we de apps van afgelopen week nog eens op rij. Het was een korte werkweek dankzij Tweede Paasdag, maar wel een week met leúke nieuwe apps. Opera Coast is een nieuwe webbrowser waardoor sites meer als apps aanvoelen, Acompli combineert mail en agenda op indrukwekkende wijze, Voice is een snelle stemmingsapp, CloudConvert zet snel bestanden om en er zijn nog veel meer goede nieuwkomers.

AG Voice iPhoneVoice – Als je een open vraag hebt en die wil voorleggen aan het netwerk van je netwerk, kan je op Jelly af stappen. Als je eigen Twitternetwerk niet direct met een antwoord komt opdraven, heb je daarmee een aardig alternatief achter de hand. Maar het kan misschien nog gerichter. Met meerkeuzevragen bijvoorbeeld. Voice geeft je steeds de mogelijkheid een vraag te stellen voor een snelle opiniepeiling.
Downloaden: Voice (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG FlatTire FlatTire – Amsterdam telt bijna net zoveel fietsen als inwoners. Maar als je band lek is, ketting eraf ligt of je fiets er om andere mysterieuze redenen de brui aan heeft gegeven, kan een fietsenmaker vinden nog wel eens knap lastig zijn. En ook al heb je – al slepende met een onwillige fiets – er wel eentje gevonden, is het maar de vraag of deze meteen tijd voor je heeft. Om dat soort situaties te voorkomen is er nu een nieuwe applicatie: FlatTire. Daarmee kunnen fietsers in Amsterdam het defect van de fiets en hun locatie uploaden, waarna een fietsenmaker in de buurt de fiets op locatie zal repareren.
Downloaden: FlatTire (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG SuperbSuperb – Superb is een nieuwe app, die met geld van Y Combinator tot stand is gekomen. Het idee is dat het makkelijker wordt met anderen ergens af te spreken. Dus niet online, maar bij lokale restaurants, musea, parken en andere plekken. Je bladert door een lijst met locaties, geeft aan waar je het liefst naartoe gaat en de app zorgt voor een match. Wilde je bijvoorbeeld altijd nog eens naar het nieuwe Rijksmuseum, maar zijn je huisgenoten en directe vrienden geen museumtypes, dan kan Superb je erop wijzen dat één van de mensen in je sociale netwerk best wil meegaan. Zo ontdek je gezamenlijke interesses en maak je nieuwe vriendschappen.
Downloaden: Superb (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG CloudConvertCloudConvert – Je wil een document omzetten naar een e-book dat is geoptimaliseerd voor de Kobo Reader. Een jpeg-afbeelding omkatten naar tiff-bestand. Een flac-audiobestand terugdringen naar mp3 om ruimte te besparen. Foto’s samenvoegen in een zip-bestand zodat je er meer tegelijk kan mailen. Je kan het zo gek niet bedenken, of het kan nu met de iPhone en iPad. Met de nieuwe app CloudConvert zet je tot 10 bestanden per dag gratis over.
Downloaden: CloudConvert (gratis, universeel, iOS 7.0+)

AG TimehopTimehop – Pushberichten die je herinneren aan wat je vorig jaar of het jaar daarvoor op die dag deed. Timehop is populair mee aan het worden op de iPhone en Android. Maar de applicatie die je berichten van Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare en foto’s in je Dropbox uitpluist om aan die herinneringen te komen, heeft er nu een onverwachte functie bij gekregen. Timehop is een sociaal netwerk geworden voor oude berichten.
Downloaden: Timehop (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG IDrive iPhoneIDrive – Het is een onbekende speler op het gebied van cloudopslag, in een markt die gedomineerd wordt door giganten als Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive. Maar dat kan wel eens veranderen. IDrive gaat Mega, Box en Google Drive achterna met een prijsstunt. Na een nieuwe update krijg je maar liefst 50GB per jaar online cloudopslag voor een in-app aankoop van 89 cent. Ook de beveiliging van de app is grondig verbeterd.
Downloaden: IDrive (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG MoviedoMoviedo – De blockbuster die nog niet in Nederlandse bioscopen draait, maar je zeker niet wilt missen. Of de bijzondere speelhuisfilm die je tante laatst op tv zag en je ook maar moet kijken. Moviedo is een applicatie om die films mee te bewaren. Het is eigenlijk niets anders dan een todo-app voor films, nog een stuk letterlijker dan concurrentie als TodoMovies. Je bekijkt films in een lijst en veegt simpel om hem toe te voegen aan je watchlist.
Downloaden: Moviedo (ter introductie gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG AppieAppie – Wil je een rode wijn, rosé of iets wit en fris? Laat je het jezelf smaken bij vis, gevogelte of wild? Voorkeur voor druiven? Het zijn allemaal vragen die Appie 4.0 je stelt. Dat doet de officiële Albert Heijn-app in de nieuwe sectie Wijnvinder, waarin de supermarkt je actief helpt door haar wijnassortiment. Je kan smaakeigenschappen van je gewenste wijn typeren en de streek aangeven en de app stemt er meteen het aanbod op af.
Downloaden: Appie (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Coast Opera iPhoneOpera Coast – Opera Coast verscheen afgelopen jaar op de iPad. Het was een simpele webbrowser waarmee je snel toegang kreeg tot je favoriete sites. Vanaf vandaag is de browserapp ook op de iPhone te installeren. Het sterke punt van Coast is dat je via het startscherm allemaal shortcuts hebt naar je favoriete sites. Het ziet eruit als app-icoontjes. Daarmee onderscheidt Coast zich van andere browsers voor iOS, zoals Safari en het andere bekende alternatief, Chome. Veel extra functies zitten er niet in Opera Coast, maar dat is met opzet. Knoppen ontbreken ook zoveel mogelijk.
Downloaden: Opera Coast (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG AcompliAcompli – Met ingang van Mailbox en Boxer is de functionalteit van e-mail op de iPhone opgeschoven naar takenlijst. Simpele veegbewegingen om een antwoord per mail uit te stellen naar een later uur: het is de normaalste zaak van de wereld geworden. Met Acompli krijgt e-mail opnieuw een nieuwe insteek op de iPhone. De applicatie combineert je inbox met je agenda, voornaamste contacten en meest recente bijlagen.
Downloaden: Acompli Email & Calendar (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Verkoop op EtsyVerkoop op Etsy – Voor de creatievelingen onder ons is er goed nieuws. Etsy, de populaire marktplaats voor zelfgemaakte spullen, heeft nu een aparte app voor verkopers uitgebracht. Als bestaande gebruiker van de normale app kun je simpelweg de nieuwste update downloaden, om daarna te schakelen naar de nieuwe applicatie, die speciaal gericht op het beheren van de eigen webshop. ‘Verkoop op Etsy‘ moet het voor verkopers zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk maken, is de gedachte. Zo hebben ze meer ruimte voor het daadwerkelijke pottenbakken, ontwerpen of anderszins creatief ondernemen waarvoor ze naar Etsy zijn gekomen.
Downloaden: Verkoop op Etsy (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG PastBookPastBook – Dropbox’ Carousel is niet de enige die foto’s van jou en vrienden graag bij elkaar brengt. De van Milaan naar Amsterdam verhuisde startup PastBook ambieert hetzelfde. Met de iPhone-app maak je een fotoalbum aan, selecteer je foto’s en nodig je vrienden uit zodat ook zij hun foto’s uploaden. Je kan de gezamenlijke collectie bekijken in de app, exporteren als PDF of laten printen als echt fotoalbum.
Downloaden: PastBook (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Alleen voor iPad

AG FoldifyFoldify Zoo – Foldify kende je natuurlijk al: de app waarmee je leuke bouwplaten van auto’s en poppetjes kunt inkleuren en uitprinten. Nu is er een nieuwe variant, waarbij het draait om dieren. Bouw een giraffe, olifant, kangoeroe, leeuw, gorilla, schildpad of ander dier van karton. Ideaal om tijdens Tweede Paasdag lekker bezig te gaan, al moet je wel zorgen dat je een nieuwere iPad hebt, want Foldify Zoo is alleen geschikt voor iPads met iOS 7.0 of hoger.
Downloaden: Foldify Zoo (€1,79, iPad, iOS 7.0+)

AG WettenpocketWettenpocket – Minister Plasterk ​van Binnenlandse Zaken heeft vandaag het nieuwe Wettenpocket bekend gemaakt, een iPad-app waarmee gebruikers alle nationale en decentrale wet- en regelgeving kunnen raadplegen. In de app kun je allerlei bundels downloaden, waarin alle informatie over een bepaald wetsonderwerp bij elkaar staat. Deze informatie loopt uiteen van van beleidsdocumenten tot jurisprudentie en parlementaire geschiedenis. De app werd tijdens het Symposium Probleemoplossend Procederen gelanceerd.
Downloaden: Wettenpocket (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.