Korner beveiligt ramen en deuren met sensor en iPhone-app

Korner is een beveiligingssysteem met sensoren die je op ramen en deuren plakt. Via een iOS-app krijg je notificaties.

korner-indiegogoEen alarmsysteem met camera’s en meldkamerkoppeling is niet voor iedereen weggelegd. Wie geen duizenden euro’s heeft liggen, kan ook op eigen houtje maatregelen nemen om de inbraakbeveiliging thuis te verbeteren. Korner is een mooi voorbeeld daarvan: dit systeem kost $100 en bestaat uit een centrale dongle en een setje deur- en raamsensoren. Je plakt de sensoren op hoekpunten van ramen en deuren en kunt vervolgens via een iPhone-app 24 uur per dag zien wanneer een deur wordt geopend of gesloten. Zo weet je precies of er iemand in huis is of via het raam probeert binnen te komen. Je moet zelf actie ondernemen: de politie bellen of zorgen dat vrienden of familie poolshoogte komen nemen.


Volgens de bedenkers zijn de tags (de sensoren die je op ramen en deuren plakt) de meest unieke eigenschap van het systeem. Andere beveiligingssystemen zoals de Canary werken vaak met camera’s en bewegingssensoren. Ook handig, maar een door het beeld rennende kat kan meteen alarm veroorzaken. Bij dit systeem weet je zeker dat er een raam of deur is geopend – en daar komt meestal een mens aan te pas. De tags bestaan uit één stukje plastic, in tegenstelling tot systemen van bijvoorbeeld HomeWizard/KlikAanKlikUit, waarbij je twee plastic blokjes moet vastmaken aan de deur. Zodra de blokjes op een bepaalde afstand zijn, weet het systeem dat de deur openstaat. Korner zegt dat ze het systeem met één blokje zo hebben verfijnd dat ze onderscheid kunnen maken tussen een windvlaag en het daadwerkelijk openen van een raam. Bij Korner stel je een ‘security cirle’ in, een groep vrienden en familieleden die je wilt waarschuwen als er iets mis is. Zelf de politie bellen kan natuurlijk ook.

team-korner-indiegogo

De bedenkers van Korner hebben 150.000 dollar nodig via Indiegogo om hun project te laten slagen. Wil je meedoen, dan betaal je 100 dollar exclusief verzendkosten. Nadeel van het systeem is dat je alleen weet dat er een raam of deur open is gegaan. Je kunt niet meekijken via een webcam en ook geen extra systemen voor rookmelding of luchtkwaliteit aansluiten. Dat kan bij Canary wel. Daar staat weer tegenover dat Canary alleen een bepaald gedeelte van je huis kan overzien met de camera, terwijl je de Korner-sensoren kunt wegstoppen in elk duister hoekje van je huis, zelfs op een kelderraam of zolderraam.

Meer info op Indiegogo

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.