Update voor Navigon krijgt text-to-speech en iPod-integratie

Navigon krijgt een update met text-to-speech, iPod-functies en de mogelijkheid om locaties via e-mail naar vrienden te sturen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

navigon mobilenavigatorNavigon heeft aangekondigd dat er nieuwe functies aankomen in MobileNavigator voor de iPhone. Het gaat daarbij om text-to-speech (uitspreken van straatnamen), betere integratie met de iPod-functies, verzenden van posities via e-mail en automatisch wisselen tussen dag- en nachtweergave. De update is gratis voor gebruikers.


Voor de text-to-speech-functie is de hulp van partnerbedrijf SVOX ingeroepen. De iPod-functies houden in dat je tijdens het navigeren de muziek kunt starten. In de navigatiesoftware zal een iPod-symbooltje op de kaart zichtbaar zijn waarmee je afspeellijsten, titels en albums kunt starten. Een shuffle-functie is ook aanwezig. Tijdens het luisteren zal de muziek worden gedimd als er een gesproken aanwijzing klinkt.

De nieuwe functie om locaties te delen houdt in dat je een adres of POI kunt selecteren (bijvoorbeeld een restaurant of museum) en deze per e-mail naar vrienden kunt sturen. Heeft deze persoon ook MobileNavigator op zijn iPhone draaien, dan zal de navigatiesoftware meteen starten en een route bepalen.

Alle vernieuwingen worden (in het Engels) nog eens uitgelegd in het persbericht.

Reacties: 111 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.