Review: Discovery Channel, boordevol video’s

Review van Discovery Channel, een applicatie waarmee je videoclips en foto's van alle bekende tv-programma's van Discovery Channel bekijkt. De applicatie is voorlopig alleen in de Amerikaanse App Store te vinden.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

headerFans van Discovery Channel kunnen hun hart ophalen met de officiële applicatie die gisteren in de Amerikaanse App Store is verschenen. De app staat bol van de videoclips uit bijna alle bekende programma’s van Discovery. Het televisienetwerk, dat de populair-wetenschappelijke programma’s uitzendt, levert hiermee een erg mooie applicatie af. Niet alleen kun je erg veel video’s bekijken, er zijn ook foto’s in verschillende categorieën, programma-informatie en een flink aantal quizzen die je kunt doen.


Zoals gezegd draait de Discovery Channel applicatie voornamelijk om een grote hoeveelheid videoclips uit de verschillende bekende programma’s. MythBusters, Time Warp, Dirty Jobs, Storm Chasers en ook Shark Week, ze zitten er allemaal in. De videoclips beslaan vaak een enkel item uit deze programma’s en duren meestal tussen de vijf en tien minuten. Het is ook mogelijk om vanuit de applicatie de volledige afleveringen aan te schaffen via een link naar de (Amerikaanse) iTunes store.

Video kijken

Het bekijken van de verschillende videoclips verloopt erg gladjes. De clips zijn van hoge kwaliteit en laden vrij snel in. Leuk is dat je tijdens het bekijken van een clip alvast een volgende video kunt kiezen. Er komt dan een mooie interface over de huidige video heen waarmee je kunt bladeren door het totale video aanbod. Ook kun je de video tijdens het bekijken toevoegen aan je favorieten of delen via e-mail.

Nieuws en meer

De nieuws sectie bevat video’s van de Discovery headlines. Deze video’s beslaan diverse recente wetenschappelijke nieuwtjes, die je op dezelfde manier kunt bekijken als de andere videoclips. Je kunt ook zoeken op steekwoorden in dit nieuws, of in de andere aanwezige clips. Verder is er een tabblad waarmee je de meest bekeken video’s op een rijtje krijgt te zien.

Quizzen

Als laatste vinden we het More tabblad waarmee nog een flink aantal andere mogelijkheden te bereiken zijn. Hier kun je een aantal verschillende quizzen doen. Deze zijn wederom onderverdeeld in een aantal categorieën waaronder dieren, ruimte, de aarde maar bijvoorbeeld ook vragen over het programma Mythbusters. Iedere quiz bestaat uit een tiental vragen waarmee je je kennis over het onderwerp kunt testen. Er worden verder geen highscores per quiz bijgehouden, het is dus vooral bedoeld om jezelf te bevragen.

Foto’s en programma-info

Verder kun je via het More menu de foto gallerij bekijken. Die bestaat uit foto’s van de verschillende programma’s, maar ook andere categoriën als ruimtevaart, natuur, dieren en beschaving. Je kunt inzoomen op de (hoge resolutie) foto’s, maar het is niet mogelijk om deze in landscape te bekijken. Omdat bijna alle foto’s wel in landscape zijn, is dit een gemis, wat hopelijk bij een volgende update opgelost zal zijn.

Daarnaast is er de optie om de programmering van vandaag en de komende dagen te bekijken. Deze optie werkt echter nu nog niet, er wordt geen informatie getoond. Of dat misschien is, omdat het een op de VS gerichte applicatie is en wij in Nederland zitten, is niet duidelijk.

Vanuit het menu kun je verder naar je favoriete video’s toegaan, zoeken in de videoclips en foto’s en de volledige episodes aanschaffen middels een link naar iTunes. Je zult hiervoor, net als voor de app, een Amerikaanse iTunes account nodig hebben, deze zijn niet verkrijgbaar in de Nederlandse iTunes store. Hierover zo meer.

Conclusie

Wanneer je graag naar Discovery Channel kijkt kun je niet om deze applicatie heen. Het bevat voldoende video’s van al je favoriete Discovery-programma’s om je uren zoet te houden. Er worden bovendien steeds nieuwe video’s toegevoegd dus je zit nooit zonder. Het bekijken van de clips verloopt soepel en de mogelijkheid om tijdens het kijken te surfen door het andere video aanbod is erg handig. De foto sectie bevat een aantal mooie foto’s, al ontbreekt daar nog wel de mogelijkheid om deze in landscape te bekijken. Het doen van een quiz of het aanschaffen van een volledige episode is wel een goede optie. Het kunnen bekijken van de programmering en het toevoegen van de landscape modus in de foto gallerij zou de app verder compleet maken.

De Discovery Channel-applicatie is vooralsnog alleen beschikbaar in de Amerikaanse App Store. Of hij straks ook nog in Nederland verschijnt is niet bekend. Wil je hem downloaden, zorg dan dus dat je je Amerikaanse iTunes-account gebruikt. Hoe je zo’n account aanmaakt lees je in dit artikel.

Info: Discovery Channel

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.