Wikipedia brengt officiële iPhone-applicatie uit

De Wikimedia Foundation heeft een officiële Wikipedia-applicatie voor de iPhone uitgebracht. Maar qua functionaliteit schiet de applicatie nog een beetje tekort.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

wikipediaDe Wikimedia Foundation heeft voor het eerst een applicatie uitgebracht in de App Store. Het gaat om (hoe kan het ook anders) Wikipedia Mobile, waarmee je artikelen van de online encyclopedie kunt opzoeken. Niet dat dit veel nieuws te bieden heeft ten opzichte van de vele Wikipedia-applicaties die al in de App Store te vinden zijn, zoals Wikipanion of WikiMe. Wikipedia Mobile is gewoon een mobiele viewer, die bij het opstarten behoorlijk wat tijd nodig heeft om nieuwe pagina’s te laden.


Je kunt alleen in Engelstalige artikelen zoeken, die voorzien van foto’s in beeld verschijnen. De teksten en tabellen zijn geoptimaliseerd voor het iPhone-scherm. Via de algemene instellingen van de iPhone geef je aan of je een logbestand van uitgevoerde zoekopdrachten wilt uitvoeren. De code van de applicatie wordt vrij beschikbaar gesteld, dus als je ideeën hebt om Wikiedia Mobile uit te breiden met bijvoorbeeld Nederlandse zoekopdrachten, dan is dat mogelijk – mits je kennis van JavaScript en HTML5 hebt.

De plannen zijn om van Wikipedia Mobile de beste Wikipedia-applicatie in de App Store te maken, maar voorlopig zijn de mogelijkheden nog even beperkt.

Downloaden: Wikipedia Mobile (gratis)
Tipgever: DaveFlash

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 13:27
Categorie
Naslagwerken

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.