Apple onderzoekt fysieke iPhone-knoppen met touchpanelen

Apple beschrijft in een nieuwe patentaanvraag hoe de fysieke iPhone-knoppen slimmer worden met ingebouwde touchpanelen.

slimme knop patent iPhoneApple heeft overwogen om aanraakpanelen op de fysieke knoppen van bijvoorbeeld de iPhone te plaatsen, om zo beter te zien hoe je een knop exact indrukt. Dit blijkt uit een nieuwe patentaanvraag. De iPhone zou zien hoe je vinger is gepositioneerd terwijl je ondermeer de homeknop indrukt. Op deze manier kan er een onderscheid worden gemaakt tussen bewuste en onbedoelde knopindrukken. Volgens het Apple-patent kan de technologie worden gebruikt op onder andere de homeknop, powerknop en volumeknoppen op de iPhone.


Het patent lijkt op een zeer indirecte manier al door Apple te zijn gebruikt voor de iPhone. De Touch ID-vingerafdrukscanner in de iPhone 5s kan namelijk al zien waar je vinger zich bevindt zonder dat je de knop indrukt. Op het moment wordt dit systeem gebruikt om je vinger te detecteren voordat je afdruk wordt gescand, maar volgens het Apple-patent kan een vergelijkbaar systeem ook zien of je per ongeluk knoppen indrukt.

Apple verwijst in de patentaanvraag niet specifiek naar de iPhone, maar zegt wel dat de technologie goed van pas kan komen voor mobiele apparaten. In de tekst wordt verwezen naar onder andere zakcomputers, telefoons en mediaspelers.

slimme knop patent touchpaneel clip

De slimme knoppen van Apple kunnen ook wel eens van pas komen voor mogelijke opvolgers van de iPod Shuffle of fitnessaccessoires van Apple. In de tekst wordt beschreven hoe de slimme knop bijvoorbeeld kan worden gebruikt op een apparaat met een bevestigingsclip. Is deze clip opengesperd, dan kan de knop niet worden geactiveerd. Hierdoor kun je het betreffende accessoire op je kleding pinnen zonder dat je zorgen hoeft te hebben over onbedoelde knopindrukken.

De patentaanvraag van Apple is vrij nieuw: het betreffende document werd op 4 juni 2013 ingediend. De tekst is wel gerelateerd aan een ander patentdocument van Apple dat al sinds 2008 bij het Amerikaans patentbureau ligt.

Via Appleinsider.

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 mei 2014 om 18:15
Onderwerp
Categorie
iDevices

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.