MovieDNA: uitgebreide informatie over films en acteurs (Update)

Met MovieDNA kun je uitgebreide informatie over films en acteurs opzoeken
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

headerVoor de bekende filmwebsite IMDb.com was tot nu toe nog niet echt een goede iPhone-variant te vinden. Vaak linken deze mobiele websites uiteindelijk door naar de originele website, waardoor de informatie alsnog slecht te lezen is. MovieDNA brengt hier verandering in, en toont alle informatie netjes in de applicatie zelf. Met MovieDNA kun je allerlei details over een film, acteur of regisseur zoeken en overzichtelijk bij elkaar tonen. Het haalt zijn informatie van IMDb, Netflix, Rotten Tomatoes, Yahoo! en YouTube.


MovieDNA geeft je de mogelijkheid om te zoeken op filmtitel of op de naam van de acteur of regisseur. Vervolgens worden alle zoekresultaten getoond, waarna je kunt doorklikken naar de details over die film of acteur.

Films

Het detailscherm van de film geeft behoorlijk wat informatie. Je kunt de bijvoorbeeld de filmposter bekijken of zien wat andere mensen van deze film vinden. Verder vindt je het jaar van de release, lengte, genre, regisseur, cast en ook vergelijkbare films; het staat er allemaal bij. Daarnaast kun je de verschillende trailers van een film bekijken.

Acteurs/Actrices

Naast het zoeken op filmtitel kun je ook de voor- of achternaam van een acteur of regisseur ingeven. Daarna kun je de biografie lezen, foto’s bekijken, alle films bekijken (filmografie) waar hij of zij inzit en korte video’s bekijken van films van die acteur of regisseur. Ook kun je vanuit de applicatie iemand een e-mail sturen met daarin informatie over de film of acteur.

Je favoriete films en acteurs kun je in een aparte lijst bewaren. Deze kun je daarna direct terug vinden onder de favorieten-knop linksboven. Je kunt in de applicatie makkelijk doorklikken van acteurs naar films, naar regisseurs, naar de filmografie enzovoorts.

Er is zowel een gratis lite versie, met advertenties en zonder de favorieten optie, als een betaalde zonder de advertenties en met de favorieten. In de toekomstige (betaalde) versie wordt het ook mogelijk om de zoekresultaten of meningen over een film of acteur te sturen naar je Twitter vrienden.

Installeren: MovieDNA (0,79 euro) en MovieDNA lite (gratis)

Reacties: 37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.