Preview File-Flits: persoonlijke route-informatie en precieze reisduur

Met File-Flits krijg je op je eigengekozen routes nauwkeurig te zien hoeveel vertraging je precies hebt door files, en waar er op het traject wordt geflitst. Hierdoor kun je precies zien hoe lang je over je eigen route zal doen en waar je eventueel moet uitkijken met je snelheid.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

headerFile-Flits is een nieuwe verkeersapplicatie die naar verwachting begin september beschikbaar zal zijn in de App Store. Met File-Flits krijg je op zelf gekozen routes nauwkeurig te zien hoeveel vertraging je precies hebt door files, en waar er op het traject wordt geflitst. Hierdoor kun je precies zien hoe lang je over je eigen route zal doen en waar je eventueel moet uitkijken met je snelheid (alhoewel we hiermee niemand aansporen te hard te rijden!)

Gegevens

File-Flits is een samenwerking van Webstate (bekend van de applicatie Journaal) en Routenet. Die laatste zul je misschien nog wel kennen van de al wat oudere routeplannerwebsite. Met File-Flits willen de makers een verkeersapplicatie maken waarvan de data altijd zo actueel mogelijk is. Dit doen ze op basis van de gegevens van Routenet, en die van de website Flitsservice. Routenet heeft vele jaren file-informatie in hun database zitten. Hierdoor kan er een goede voorspelling worden gedaan over de tijd die je in de huidige file(s) zal staan.

Routes invoeren en bekijken

Om de voor jou relevante route-informatie in de applicatie te krijgen, moet je je eerst (gratis) aanmelden bij de website van Routenet. Vervolgens kun je via de dienst MyTraffic je routes ingeven en deze opslaan onder je profiel. Je kunt je routes een zelfgekozen naam geven zodat je ze in de applicatie makkelijk terug kunt vinden.

Wanneer je de applicatie opent krijg je eerst het totaaloverzicht van files en flitsers te zien. Na het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord van Routenet kun je de knop MyTraffic gebruiken. Hier zie je een overzicht van je eigen ingevoerde routes. Daarnaast wordt de verwachte reisduur getoond, rekening houdend met de huidige files en blokkades door bijvoorbeeld ongevallen of wegwerkzaamheden. De gegevens kun je automatisch laten verversen.

Twitter en push

Bij de details van een flitslocatie of file zie je op een kaartje precies waar en hoe lang het oponthoud is of bij welke hectometerpaal de flitser staat. Je kunt ook via Twitter of door het sturen van een e-mail, anderen op de hoogte stellen van de locatie van de flitser of file. De makers laten verder weten dat er gewerkt wordt aan push notificaties zodat je een bericht krijgt als er op je route een vertraging optreedt. Dit komt in een volgende versie.

File-Flits zal straks gratis verkrijgbaar zijn in de App Store. De applicatie is inmiddels ingediend bij Apple en zal naar verwachting begin september beschikbaar komen.

Met dank aan Webstate en Routenet voor het beschikbaar stellen van de applicatie.

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.