London Bus, derde augmented reality iPhone-applicatie goedgekeurd

London Bus Augmented Reality iPhoneNa Metro Paris Subway heeft Presselite het wederom voor elkaar gekregen om een augmented reality-applicatie in de App Store geaccepteerd te krijgen. Het is een applicatie waarmee de dichtstbijzijnde busstations gevonden kunnen worden op basis van je GPS-locatie, een soortgelijke functie zoals dat bij Metro Paris Subway gebeurt. Deze busstations zijn te zien via augmented reality-technieken. Het mooie aan de applicatie is dat de database met POI’s, de belangrijke plaatsen in London, waar de applicatie nadrukkelijk gebruik van maakt, makkelijk bijgewerkt kunnen worden via aankopen in de iPhone-applicatie zelf, zodat je altijd de meest actuele gegevens bij de hand hebt.

Via in-app aankopen kan London Tube aangeschaft worden. Hiermee zijn ook alle metro’s van London en een routeplanner beschikbaar. London Bus werkt op dit moment alleen op een iPhone 3GS; dit heeft te maken met de vereiste van een kompas-functionaliteit.

Nu het acceptatieproces van Apple soepeler verloopt voor iPhone-applicaties met augmented reality kun je op iPhoneclub regelmatig een artikel verwachten dat augmented reality-gerelateerd is. Wij wachten in spanning af.

Downloaden: London Bus

Bron: Anne Jan, RWW

13 reacties op “London Bus, derde augmented reality iPhone-applicatie goedgekeurd”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Moet je nagaan. Het is officieel nog niet eens mogelijk in de SDK en nu zijn er al 3 AR apps.

  Zometeen wordt het dus helemaal booming.

 • Het werkt super maar let op

  voor elke poi die je wilt gaan gebruiken moet extra betalen bovenop de 0,79 die deze app kost.

  Best schandalig vindt ik dat het niet all inclusief is.

  Dus wil je restaurants vinden moet je hiervoor eerst extra 0.79 betalen

  Wil je daarna bv starbucks vinden moet je ook weer 0,79 betalen voor de cofeeshops

  etc etc

  Dus al met al betaal je enkel voor ene kale app en als je alles wilt gaan gebruiken ben je tientallen euro’s meer kwijt.

  Best schandalig en wilde hier even anderen voor waarschuwen, ik had het gekocht omdat ik komende week in London zit en dacht wat leuk, NOT dus.

 • @Anne Jan Roeleveld:

  En dan heeft iedereen het uitgeprobeerd en is er gelijk op uitgekeken…

  Ja sorry, maar ik geloof hier totaal niet in. Het lijkt me alleen maar irritant. Een lijst is gewoon handiger en die kan ook gebasseerd zijn op de GPS locatie in combinatie met compas. Dan hoef je tenminste niet je telefoon op een onnatuurlijke manier voor je gezicht houden. Dus sta je ook niet zo voor ***. Naast het feit dat het ook prettiger werkt.

 • dat filmpje houdt niet over…
  wel toffe app

 • Ik word niet erg veel wijzer van dat filmpje.

 • Is er eigenlijk hoop voor mensen met een 3G inzake augmented reality apps?

 • Op naar de eerste NL augmented app. Can’t wait :D

 • Of je er heel veel aan hebt is nog maar de vraag. Ik heb hier in London bijna nooit gps breik met mijn 3gs.

 • Origineel geplaatst door KenBAIs er eigenlijk hoop voor mensen met een 3G inzake augmented reality apps?

  @KenBA:

  nee.. er zit geen kompas in de 3G. Dat is nodig om de richting en de diepte te bepalen.

  Augmented reality is trouwens ooit bedoeld om voorwerpen e.d. echt te herkennen. Dus dat het bijvoorbeeld een museum herkent en daar info over laat zien, als het museum ingestort is, herkent ie dus ook niets en krijg je geen toegevoegde waarde op je scherm te zien.

 • Die gozer in dat filmpje bedekt met zn linkerduim de Ambient Light Sensor. Daarom is het beeld zo donker. Jammerjammer..

 • De geloofwaardigheid van Apple t.a.v. het acceptatieproces is bij mij tot een absoluut nulpunt gedaald. Apps worden om de meest belachelijke redenen gereject, maar als je iets overduidelijk gebruikt wat helemaal geen onderdeel is van de SDK dan mag het wel. Volgens mij zijn ze gewoon bang voor gezichtsverlies t.o.v. Android waar AR wel kan (en uiteraard mag).

 • Origineel geplaatst door Gammel
  ooit bedoeld om voorwerpen e.d. echt te herkennen. Dus dat het bijvoorbeeld een museum herkent en daar info over laat zien, als het museum ingestort is, herkent ie dus ook niets en krijg je geen toegevoegde waarde op je scherm te zien.

  Dat lijkt me in jouw voorbeeld juist erg fijn… Het heeft natuurlijk niet zoveel zin info over een ingestort museum te krijgen…

  Sorry, was een open deur ;-)

 • Origineel geplaatst door bjørn
  @Anne Jan Roeleveld: En dan heeft iedereen het uitgeprobeerd en is er gelijk op uitgekeken…Ja sorry, maar ik geloof hier totaal niet in. Het lijkt me alleen maar irritant. Een lijst is gewoon handiger en die kan ook gebasseerd zijn op de GPS locatie in combinatie met compas. Dan hoef je tenminste niet je telefoon op een onnatuurlijke manier voor je gezicht houden. Dus sta je ook niet zo voor ***. Naast het feit dat het ook prettiger werkt.

  Speciaal voor jou is er nog een optie: niet gebruiken…

  Maar dat moet ik nog zien als het straks meer mainstream is.. Dan spreken we elkaar weer.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties