1Password geeft voorproefje op iOS 8-functies (video)

Twee video's van 1Password voor iOS 8 laten zien hoe apps slimmer communiceren en Touch ID mogen gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Touch ID 1PasswordEen betaversie van 1Password voor iOS 8 gebruikt een paar handige nieuwe functies. Zo benut de app voortaan de Touch ID-vingerafdrukscanner van de iPhone 5s en is het mogelijk om je opgeslagen wachtwoorden vanuit Safari’s deelknop te kopiëren. Twee functies die ons alvast een voorproefje geven van de nieuwe mogelijkheden van apps in iOS 8. In een tweetal video’s is te zien hoe deze iOS 8-functies op de iPhone precies werken.


We wisten uiteraard al dat ontwikkelaars toegang krijgen tot Touch ID en dat apps zich mogen nestelen als extensie in het deelmenu van iOS 8. Deze nieuwe mogelijkheden werden echter alleen door Apple gedemonstreerd tijdens de WWDC-presentatie. Het zijn functies die ontwikkelaars moeten integreren voor we ze kunnen zien, waardoor we er bijvoorbeeld niet uitgebreid over konden schrijven in onze artikelserie iOS 8 uitgelicht.

1Password leent zich perfect voor de knop in het deelscherm en Touch ID-ondersteuning. De iOS-app laat je wachtwoorden genereren en opslaan, zodat je ze op een later moment kunt kopiëren als je ergens moet inloggen. De wachtwoorden zitten normaliter achter een codeslot, maar een vingerafdruk ontgrendelt de app in de iOS 8-beta ook.

Click here to display content from vine.co

De iOS-versie van 1Password is tot nu toe een vrij op zichzelf staande applicatie. Zit je op een website waar een wachtwoord voor vereist is, dan moest je 1Password openen, de app ontgrendelen, het wachtwoord kopiëren en terug naar je browser. Een ingebouwde browser laat je in 1Password websites openen zodat je snel persoonsgegevens invult, maar ideaal is dit niet. 1Password zal het invullen van wachtwoorden in iOS 8 veel makkelijker maken. Je drukt dan enkel op de deelknop en de 1Password-knop, waarna je vanuit een simpel menu je wachtwoord kunt kiezen. Dit werkt gewoon vanuit Safari. De nieuwe functie is vergelijkbaar met 1Password’s browserplugins voor OS X en Windows.

Click here to display content from vine.co

Bovenstaande video’s geven een goed idee van hoe 1Password voor iOS 8 zal werken, maar dat niet alleen. Deze twee nieuwe functies zijn namelijk beschikbaar voor alle ontwikkelaars die hun apps voor iOS 8 aanpassen. Vermoedelijk zien we de komende weken nog veel meer bijzondere iOS 8-functies voor apps voorbijkomen, zoals bijvoorbeeld het gebruik van widgets in het Berichtencentrum.

Downloaden: 1Password (€15,99, universeel, iOS 7.0+)

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.