Bart’s iCulture: “De grootste sprong die iPhoneclub ooit heeft gemaakt”

Ter gelegenheid van de aanstaande wijziging naar iCulture blikken alle medewerkers uitgebreid terug op 7 jaar iPhoneclub, en vooruit naar iCulture.nl. In deze terugblik: Bart (@Scarbir)
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Bart BreijEén keer ben ik gewillig in een telemarketingactie getuind. Het werd een van mijn beste zakelijke beslissingen ooit.

In de loop van 2008 belde T-Mobile me. Of ik mijn abonnement wilde vernieuwen. Kon daar ook een iPhone tegenover staan? Ik opperde het nog als grap – maar dat kon. Ik las me nog even in. Was het niet te duur? Maar die games. En wat was er qua apps wel niet mogelijk?

Ik liet me terugbellen, twee dagen later. En zei ja.


In de dagen voorafgaand aan de grote makeover van iPhoneclub.nl naar het compleet vernieuwde iCulture.nl staan de redacteuren van iCulture stil bij dit moment. Hoe de iPhone hun leven veranderde, hoe zij terugkijken op iPhoneclub en waar zij naar uitkijken in het nieuwe iCulture. In dit verhaal het relaas van Bart (@Scarbir).

Nog daarvoor, vóór de zomer van 2008, kende ik iPhoneclub.nl al. De website die alle informatie had over de telefoon en die je regelmatig moest bezoeken om alles te kunnen volgen. Ik wist al van Crash Bandicoot Nitro Kart 3D en van Cro-Mag Rally. 3D-games die nog nooit mogelijk waren op een mobiele telefoon, tot nu. Voor zo’n apparaat mocht ik best bijbetalen en konden mijn abonnementskosten best iets omhoog.

In mei 2009 stuurde ik Gonny en Jean-Paul een recensie van Need for Speed Undercover op die ik voor mezelf had geschreven. De review werd zonder blikken of blozen op de site geplaatst. Ik had geen idee dat dat me in maart 2011 op een shortlist zou zetten voor een baan. Maar zo geschiedde: meteen nadat Dagblad van het Noorden en ik niet met elkaar verder gingen, kon ik aan de slag als eerste vaste redacteur van iPhoneclub.nl.

En ik werk er nog steeds, dik drie jaar later. De beelden van de games hebben een onbeschrijfelijke sprong voorwaarts gemaakt en het beeldscherm werd een halve inch opgerekt. Bas kwam erbij voor het nieuws, ik werd toegewijd appredacteur, de toon van de site werd toegankelijker en gevoelsmatigheden waar we wel en niet over schreven, werden richtlijnen. We maakten een onvoorstelbaar omvangrijke vakantiespecial, we deelden iCulture Awards uit tot grote vreugde van ontwikkelaars en freelancer Michel werd vast avondredacteur. Inmiddels vind ik apps trouwens een stuk interessanter dan games – ook dat nog. Maar de layout van iPhoneclub.nl, die bleef al die tijd gelijk. iPhoneclub.nl 2013 was nog altijd iPhoneclub.nl 2007 en daarmee stiekem ook nog steeds die site die je heel regelmatig moet bezoeken om niks te missen.

Maar dat, dat wordt beter. De nieuwe website komt eraan en ik mag je vast verklappen dat hij niet alleen veel fraaier oogt op het apparaat waarover we zo graag schijven. Hij wordt een stuk inzichtelijker met aparte secties voor apps en voor nieuws. Met minder moeite duik je verder terug in het archief. De verhalen die je daarnaast echt niet mag missen, staan fier op de voorpagina. Zie het als een handige tweedeling. Als je regelmatig op de site komt, lees je eenvoudig bij in de balk links. Als je na een vakantie wat hebt in te halen, dan hoef je de voorpagina maar een blik te gunnen.

Bij de nieuwe website hoort ook een nieuwe naam. Voor fanatieke lezers was iCulture hopelijk al een gevestigde naam, maar met ingang van de nieuwe site wordt het dé naam. iPhoneclub.nl en iPadclub.nl worden iCulture. Geen worstelingen meer over wat op welke site wordt besproken, over doublures in onderwerpen en twee domeinen waarvan ik eigenlijk niet echt weet hoeveel overlap er tussen het publiek is. Vast staat dat de iPadclub-lezer die iPhoneclub niet kende, dadelijk in een warm bad terecht komt. Zóveel interessante apps, zóveel relevant nieuws.

De overgang naar iCulture wordt de grootste sprong die iPhoneclub ooit heeft gemaakt. Het wordt een sprong waarvan ik achteraf nog sterker zal zeggen: wat een goede telemarketingactie was dat.

Lees ook de andere profielen in deze serie!

Reageren kan onder het aankondigingsartikel.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.