Multi-messagingdienst Trillian komt naar iPhone

Trillian hoopt gebruikers over de streep te trekken met hun Astra-platform. Deze staat het toe met meerdere apparaten tegelijkertijd ingelogd te zijn en gebruik te maken van je accounts.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Trillian for iPhoneTrillian, wie kent ‘m nog? Ooit was het een relatief populaire instant messagingclient voor de pc, vanwege de mogelijkheid op meerdere im-diensten in te loggen. MSN, Yahoo!, ICQ — Trillian combineerde al je accounts onder één interface. Het is eigenlijk vreemd dat deze messenger niet al eerder de overstap naar de iPhone heeft gemaakt. Die eer gaat naar concurrenten als IM+, BeeJiveIM en eBuddy. Maar onder het mom van ‘beter laat dan nooit’ wordt er nu toch nog een Trillian-applicatie gelanceerd. Trillian hoopt gebruikers over de streep te trekken met hun Astra-platform. Deze staat het toe met meerdere apparaten tegelijkertijd ingelogd te zijn en gebruik te maken van je accounts.

Trillian for iPhone maakt verbinding met Trillians eigen Astra-server. Deze synchroniseert informatie en berichten razendsnel naar alle ingelogde clients. Voeg je een contactpersoon in Trillian for iPhone toe, dan duikt deze ook meteen in de Trillian desktopclient op. De Astra-server werkt met alle gangbare im-diensten, waaronder Windows Live, Yahoo!, Google Talk, ICQ, AIM, Jabber, MySpaceIM, Skype, IRC, Facebook en Twitter. Gesprekken worden vanzelfsprekend op de server opgeslagen. Mocht je dus je dataverbinding verliezen, dan zal de tegenpartij hier niets van merken. Handig is de mogelijkheid je status automatisch op ‘away’ te zetten als je de iPhone-applicatie afsluit. Uiteraard maakt Trillian for iPhone gebruik van pushberichten om je te waarschuwen wanneer je een nieuw bericht binnenkrijgt.

Trillian for iPhoneTrillian for iPhone
Trillian for iPhoneTrillian for iPhone

Om een beetje orde in de chaos te scheppen bij mensen met een grote vriendenlijst is het in Trillian for iPhone mogelijk favorieten in te stellen. Deze komen in een apart lijstje te staan, zodat je ze snel terug kan vinden. Voor de overige contacten is er een zoekveld aanwezig dat de zoekopdracht on-the-fly uitvoert. Trillian for iPhone ondersteunt verder het versturen van foto’s (uit je fotoalbum of rechtstreeks vanaf de camera), handgeschreven berichten en buzzers. Omdat Trillian gebruik maakt van het Astra-platform is een account een vereiste. Dit account kan vanaf de iPhone ingesteld worden en kost geen geld.

Trillian for iPhoneTrillian for iPhone

Bron: Cerulean Studio’s Blog

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.