Hi, How Are You: een van de vreemdste games in de App Store

Een van de meest vreemde games waar we tot dusver mee geconfronteerd zijn is Hi, How Are You. Het is geïnspireerd op het werk van Daniel Johnston, een populaire Amerikaanse singer-songwriter.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Hi, How Are YouEen van de meest vreemde games waar we tot dusver mee geconfronteerd zijn is Hi, How Are You. Deze game is geïnspireerd op het werk van Daniel Johnston, een populaire Amerikaanse singer-songwriter die vrijwel eigenhandig het hele Lo-Fi-genre in het leven heeft geroepen. Johnston, gediagnostiseerd als manisch depressief, heeft een behoorlijke discografie op zijn naam staan. Ook schreef hij twee nummers voor de soundtrack van Larry Clark’s omstreden film Kids. Dat de game een ode aan hem is, is dan ook opmerkelijk. Zeker als je weet dat Johnston zelf ook betrokken is geweest bij de ontwikkeling van deze game.


Hi, How Are You is een 3D arcade puzzelspel. De vormgeving is vrij bizar en houdt het in het midden tussen kindertekeningen en een lsd-trip, wat fans van Johnston niet zal verrassen. Ook duikt zijn muziek continu op in het spel. Het spel draait om Jeremiah, die door Satan in een kikker wordt veranderd. En passant kaapt Satan het liefje van Jeremiah, wat het startpunt vormt voor 25 ‘duivelse’ levels waarin Jeremiah de vloek van Satan ongedaan moet maken en zijn geliefde moet terugwinnen.

Hi, How Are You

In het spel speel je een aantal nieuwe karakters vrij, waarmee je verder kunt spelen. Je bestuurt je karakter door de iPhone te draaien (tilt control) of met een virtuele joystick. Hi, How Are You zet zwaar in op physics; objecten en tegenstanders gedragen zich dus naar natuurkundige wetten, zoals de zwaartekracht. Zoals in de meeste hedendaagse games is het mogelijk achievements te behalen. Elke achievement ontsluit kunst van Johnston. Leuk is dat je je voortgang kunt delen via Facebook.

Ben je in voor een bizarre spelervaring, dan kan je Hi, How Are You niet laten liggen. Weet je het nog niet zo net, dan kan je altijd eerst even de trailer bekijken. De game is voorlopig tegen een gereduceerde prijs in de App Store te vinden.

Downloaden: Hi, How Are You (€0,79)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 18:14
Categorie
Games

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.